7 de març del 2007

El dia de la Hipanitat


El dia de la raça o com més el coneixem, el dia de la Hispanitat, és aquell dia que la majoria dels espanyols esperen ansiosos per a poder anar a l’armari i agafar totes aquelles peces de rova kitsch d’un vermell esperpèntic. Altres d’un habitual orterisme simplement segueixen posant-se aquelles samarretes on apareix el toro d’Osborne, un torero qualsevol o quelcom que els identifica amb aquell estat que avegades es fa dir país, pàtria, nació o confederació. Altres simplement jauen al sofà de casa i es passen el dia mirant desfilades militars semblants a les del tercer reich.

El dia de la Hispanitat, és el dia en que els espanyols commemoren el descobriment d’Amèrica i la implantació de la seva llengua per aquelles terres. Fa anys que els espanyols volen que el 12-O sigui un dia important per a nosaltres, volen que el respectem i que fins hi tot el celebrem... i la veritat és que els polítics espanyols saben fer bé les coses quan se les proposen, ens obliguen a deixar de treballar un dia a l’any i així tots contents, ells es pensen que els espanyols, els gallecs, bascos i catalans celebren el dia de la hispanitat amb gran alegria, i els altres contents per que els hi cau del cel un dia de festa.

Sigui com sigui el dotze d’octubre és un dia que pocs catalans tenim res per celebrar, jo personalment, celebro l’aniversari del meu pare.