14 de març del 2007

Tergiversant la realitat.

Ahir vaig rebre un mail en cadena titulat “Fotos censuradas 11-M” on hi apareixia una presentació de “power ponint” amb imatges de les víctimes de l’atemptat a l’estació madrilenya d’Atocha, atemptat comès per una cèl·lula islamista i que mols cops se li intenta atribuir a ETA.
A la presentació apareixen unes imatges de censura justificable; cadàvers amputats, cranis oberts, persones esclafades per la deflagració, sang, cames i braços triturats, cossos cremats ...
La o les persones que han muntat aquesta presentació cometen dos errors. El més evident és mostrar unes imatges immorals que vulneren tota ètica existent i l’altra error comès és relacionar els atemptats amb el govern de Zapatero i els crims comesos per ETA. A les últimes diapositives de la presentació hi apareixen un seguit d’imatges demanant de forma lícita la pau. A la penúltima diapositiva però, hi trobem una bandera espanyola gegant que presideix el muntatge i al voltant milers de persones clamant crits de pau -fins aquí ho trobo correcte-,el que torna a ser un error és que si et fixes amb les imatges, trobes pancartes en contra d’ETA quan s’està parlant dels atemptats de l’11-M, una mostra més de que el PP segueix sense reconèixer els fets. Finalment i ja per deixar-se veure del tot el plomer, a la última diapositiva hi apareix Zapatero i un missatge on es demana que no es negociï amb terroristes-“no en mi nombre”-. El que es titulava “Fotos censuradas 11-M” acaba sent un cop més el clam espanyolista previ per a patir un possible cop d’estat.