9 de març del 2009

El protagonista

Tu ets el protagonista de la teva vida. Pots concebre el teu món com una veritable historieta fictícia on les coses giren al teu voltant o pots tancar els ulls i no ser conscient de res. Pots tancar-te en tu mateix i creure que les teves accions no afectaran a ningú o al contrari, pots esforçar-te en ajudar i acabar per oblidar-te de tu mateix.

Algun cop t’has assegut al tren a tres pams d’una cara desconeguda, l’has mirat als ulls i has pensat què deu ser de la seva vida? Has mirat per la finestra com marxa algú i has pensat on va, amb qui es trobarà, què farà demà al matí?

Has escoltat mai com algú parla pel telèfon i t’has imaginat on deu estar la persona que truca, asseguda al sofà d’una casa gran, caminant per una bonica ciutat mentre passeja el gos? Segur que qui truca és el protagonista d’alguna història.

Tots som els protagonistes de les nostres vides, algun dia ens unim a algú i en comptes de ser “protagonistes mono” passem a ser “protagonistes duo”, però sempre som protagonistes. Més endavant som “protagonistes múltiple” i al final de les nostres vides tornarem a ser protagonistes mono, la mort sempre et ve a buscar quan estàs sol.

Quan actues, quan mous fitxa i comences qualsevol acció sempre té un significat. Unes conseqüències que faran evolucionar la teva historia. Quan prens una decisió, sigui la que sigui, haurà d’estar pensada, haurà de ser la bona. Tu hauràs de tenir el convenciment d’actuar bé per que el món és petit i tot està relacionat.