10 de juny del 2009

Espereu asseguts!

L’ex president del Partit Popular, José María Aznar, ha aparegut aquesta tarda a l’escola de negocis ESADE per presentar el seu llibre “España puede salir de la crisis”. A la presentació del llibre Aznar ha aprofitat per a burxar al partit socialista espanyol, per alertar del perill que viu la seva Espanya i ja de passada per vendre el llibre que presentava. Suposo que tant ell com Planeta creuen que amb aquestes línies redactades, suposadament per l’ex mandatari, podran sortir de la seva crisi particular.

No saben però que la crisi que envolta als populars no és només econòmica, sinó que pateixen una depressió ideològica tant important que a Catalunya derivarà i acabarà convertint-los en el partit marginal al que estan condemnats a ser. Un PP que no creu en l’Espanya plurinacional no té cabuda al nostre país, un PP anti estatut, anti concert econòmic, anti tot allò català no pot tenir salut i per tant morirà.

A més l'expresident del PP i del govern espanyol deia avui que “les empreses catalanes són les que més tenen a guanyar en un mercat espanyol sense barreres”, cal dir que sí que ens va bé que els espanyols ens comprin productes però nosaltres volem anar més enllà, obrir-nos al món des de l’estat propi i entrar a un mercat europeu sense barreres.

Mentre Aznar bordava des de Barcelona, l’actual líder popular ho feia per la ràdio. Mariano Rajoy es mostrava eufòric en una entrevista a Onda Cero. Després de la victòria a Galícia i a les europees els populars creuen que el seu partit viu una situació “infinitament millor que l’any passat” i ha afegit que els ciutadans espanyols no mereixen el govern socialista actual... Nosaltres els catalans, ens comencem a adonar que socialistes i populars són la mateixa porqueria i que si volen sumar vots a les nostres terres només poden fer dues coses, o canviar o esperar asseguts.

Article publicat a la web de Reagrupament

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Lluís! En fin, creo que decir que el PP no tiene sitio en Catalunya...le pese a quien le pese, es la tercera/cuarta fuerza más votada en catalunya. Y me parece que negar que PP y PSOE representan a una gran parte de la sociedad catalana me parece que es negar la realidad!!

Saludos,
Pedro Tudela.

Tom ha dit...

Pues eso, tercera/cuarta. En el resto de España, es primera/segunda, con lo cual en Cataluña -si escribo en castellano uso la eñe-, el PP un poco marginal sí que es, ¿no? Aunque llevas razón, Pedro, en que por ejemplo en las últimas elecciones, PSC+PP sumaron en Cataluña... ¡más del 50% de los votos!

Muy buena la foto!

Anònim ha dit...

Tomás, independientemente de que el PP consiga mejores resultados en otras comunidades, un partido que consige el 18% de los votos (últimas elecciones) nunca puede ser considerado un partido marginal. No hay que olvidar que el PP dobla en número de votos a ERC...

un saludo!

Lluís Feliu ha dit...

Primer de tot donar-vos les gràcies per participar al blog;
No crec que les europees siguin cap reflexe de la realitat política del nostre país. A les autonòmiques del 2006 però, ERC assoleix 21 escons i el PP 14 (que ja són molts). Aquesta sí que és una dada més real i la que sincerament, crec que hem de tenir present.

Xexi ha dit...

Jo crec que afirmar que el PP és una força marginal a Catalunya és passar-se ja que 14 escons són molts escons, i estic convençut al 100% de que a les properes eleccions en treurà algun més. Per altre banda, també crec que ERC en treurà menys i fins i tot m'atreviria a dir que el PP superarà els resultats d'ERC.
El que em preocupa més, però, és que aquests vots que perdi ERC vagin a para al PSC, i que haguem d'aguantar 4 anys més d'un govern incompetent, que no ha sigut capaç de defensar els nostres interessos, o que ho ha fet sense convicció i sense ganes. Em sembla que és el moment del canvi, i que CiU és el futur, sempre que sigui capaç de mantenir l'ordre dins de casa seva perquè hi ha massa liders per fer funcionar un projecte amb cara i ulls. (Artur Mas vs. Oriol Pujol)

Lluís Feliu ha dit...

Home Sergi jo crec que el projecte de CiU funciona perfectament. En Mas està mantenint l'ordre propi d'un partit seriós i no crec que l'Oriol Pujol sigui cap problema, al contrari... Pujol, Felip Puig i Mas formen part de l'anomenat "pinyol catalanista" i ara és el que funciona a CiU i a Catalunya.
Crec que els problemes començaran quan en Recoder vulgui protagonisme. És l'alcalde de la ciutat convergent més important i de tant en tant surt amb "peteneres" de protagonisme. Un polític de CiU que cregui en la sociovergència és molt perillós. Per sort amb la retirada de Guardans, gran amic d'en Recoder, segur que no voldrà fer soroll durant una temporada, esperem que llarga!

The Great Cornholio ha dit...

Certament, no es pot considerar marginal al PP essent la 4a forca politica a Catalunya.
A mes, probablement Ciutadans perdra els 3 escons que te (son 3, i estan literalment els 3 barallats entre ells), i es molt probable que aquests vots vagin al PP.
A mes, a les eleccions europees, el PP ha augmentat el seu percentatge de vots a Catalunya, perque 1- fruit de la crisi economica la gent es refugia a la dreta i 2- els problemes pel financament.

I certament, crec que a Catalunya guanyara CIU a les properes autonomiques, no descartem que amb ajut del PP...
si la lidel PP catala ha dit publicament que estaria disposada a pactar, es perque algo es cou.
"si el rio suena, agua lleva"!

Oscar