17 de juny del 2010

El contra atac sociata, un tret sense punteria ni futur

Ja fa setmanes que CiU ha omplert de rètols el territori català amb el lema “Comença el Canvi”. Als anuncis de CiU hi veiem una cara inexpressiva que fa referència al president Montilla i una de riallera al costat, que guinya l’ull, i representa el candidat convergent a la presidència de Catalunya, Artur Mas.

Després de setmanes de silenci el PSC ha contra atacat amb ironia. La mateixa cara inexpressiva de Montilla, la riallera d’en Mas, amb guinyada d’ull inclosa però, amb un missatge final contundent; “de què riu el Sr Mas?, Temps difícils gent seriosa”.


Fins aquí bé, felicitacions i copets a l’esquena del creatiu socialista. La curiositat però, pica i cal gratar. Així que al diari digital trobes el banner de l’anunci que contra ataca a CiU. Aprecies el moviment Flash de la guinyada d’ull d’en Mas, l’efecte sorpresa d’una disposició semblant i alhora un missatge radicalment oposat, i finalment , copses la clatellada de seriositat que Montilla vol propiciar als convergents.

Sembla una feina ben polida, un contra atac subtil. Però no passa ni un segon quan ja has clickat sobre el banner esperant veure la “seriositat” socialista en “temps difícils”. Sorpresa! Un rialler Montilla apareix a la capçalera en primer pla acompanyat de socialistes seriosos -suposo que per a ells- amb samarretes vermelles serioses -algunes desbocades- entre d’altres adjectius que per seriositat no vull descriure ni seguir imaginant.


El contra atac socialista no té cap efecte positiu. La rialla postissa d’en Montilla desacredita el missatge del pobre creatiu. Un enllaç mal vinculat ha destrossat una estudiada campanya publicitària i mentre, segur que l’Artur Mas segueix rient i ara encara més fort.


Enllaç CiU - Mas

Enllaç PSC - Montilla

Article publicat el 25 de juliol al setmanari del Diari de Sant Cugat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

gran article crack!