28 de novembre del 2010

Catalunya es normalitza, el catalanisme avança

La valoració d’unes eleccions varien depenent del cilindre òptic amb que s’analitzen. Les dades però, són immòbils i parlen per si soles. L’estratègia nacional dels partits polítics del nostre país no ha estat encertada, el catalanisme ha crescut però els independentistes ens hem presentat dividits, s’ha confós als votants i això ha debilitat la nostra presència al Parlament, facilitant així una tercera posició al Partido Popular.  


Convergència i Unió ha aconseguit 62 escons i Artur Mas serà el responsable de normalitzar el país. S’ho mereix, ha guanyat per tercera vegada i serà el president que fa temps ens mereixem. Amb la CiU més optimista i valenta, amb el discurs més sobiranista de la seva història recent, ha aconseguit doblegar el tripartit, promoure el veritable canvi, la millora del país, i el creixement de tots, de Catalunya. 


La sucursal catalana del PSOE ha obtingut els pitjors resultats de la seva història, ha perdut 9 escons, s’ha quedat amb els 28 escons que demostren l’evidència del seu fracàs. Esquerra Republicana ha perdut 10 escons, 11 menys que al 2006, i Iniciativa n’ha obtingut 10, dos menys que fa quatre anys. El PP malauradament ha sumat 4 escons i són ja la tercera força del Parlament de Catalunya. Indiscutiblement la perdedora d’aquestes eleccions ha estat ERC, que ha passat de ser la tercera força a ser la cinquena. 


La sorpresa positiva però, ha estat Solidaritat Catalana per la Independència. Tot i no aglutinar tot el moviment independentista, (l’altre candidatura independentista important era Reagrupament, amb 39.793 vots), ha entrat al Parlament per la porta gran, amb 4 escons i per sobre dels nacionalistes espanyols de Ciutadans. El Partit de Joan Laporta és ja la sisena força catalana i serà la responsable d’influir Convergència i Unió en les propostes més valentes, les que ens apropin a la independència.


En conclusió, la victòria de CiU demostra amb contundència que Catalunya és catalana i ho vol seguir sent. Comença una nova etapa amb un accent de catalanitat molt ben marcat. En aquesta nova etapa caldrà que tots els independentistes pugin al carro de Solidaritat i imposin l’accent independentista que ha d’influir el govern de Catalunya, qui sap a més, si amb el temps els socis de CDC serà Solidaritat en comptes d’Unió Democràtica.

Article publicat a directe!cat

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha començat el canvi!!

Ricard ha dit...

Llàstima que els teus no han entrat al Parlament, a veure què tal ho fa el senyor Laporta i l'Artur, sí que es el presi que ens mereixem!!

Anònim ha dit...

Lluis, ha guanyat clarament el nacionalisme i ha perdut el independentisme. Ja veuras quan al març del 2012 CiU fagi president a en Rajoy, ningú parlarà de concert econòmic. Han aconseguit una majoria tant aclaparadora, que no els influirà ningú!
Xesco

Anònim ha dit...

Com analitzes que la Plataforma per Catalunya tingui més vots que Reagrupament?

I que segons http://www.parlament2010resultats.cat

ERC+SI+RI.cat=360.165
PPC=384.019
PSC=570.361
...

uff. són dades que fan mal per als que busquem independència. Potser hi ha coses més importants abans per Catalunya. O almenys els votants així ho creuen, no?

Lluís Feliu ha dit...

Sí, entristeix bastant que PxC hagi tret més de 75 mil vots i que el PP, més crispat i xenòfob que mai, hagi escalat fins a la tercera posició al nostre Parlament.

La reculada d'ERC és dolorosa pel país però espero que s'ho prenguin com un cop d'atenció important i n'aprenguin. Segur que aquesta legislatura sabran donar la talla.

Crec que és molt positiu que hagi entrat una formació purament independentista. Espero que doni la talla i faci la pressió necessària per a que ningú perdi de vista on som i on hem d'arribar.

Xarf ha dit...

Jajaja

Així preveiem un CiS? I de retruc un PiU?

Per cert, com a independentista que em considero, estic content però decebut. I és que, Xesco, estic totalment d'acord amb tu. Però el més trist, és que el futur que predius, en les meves previsions és el més favorable!!!

L'alternativa que hi veig és una majoria absoluta del PP al govern central de l'estat. Així que ni tan sols necessitarien el (per petit que sigui) "acontentament" de CIU. I si necessiten petits recolzaments puntuals, sempre miraran abans cap al nacionalisme del País Basc, que ja té en concert econòmic. El que em porta a la necessitat de la creació d’un partit a nivell espanyol que sigui nacionalista descentralitzador! A què esperen els TOTS els partits nacionalistes per unir-se a Espanya?

Però a dia d'avui, deixeu-nos gaudir del fet històric que hi hagi representació al parlament de persones que, ara per ara, no volen parlar de política sinó de llibertat i independència.

Salut i a gaudir!

Lluís Feliu ha dit...

Sí, jo també crec que a Espanya el PP pot obtenir la majoria absoluta. Seria desastrós però no és la nostra guerra. No crec que haguem de malgastar temps i esforços per anar a perdre el temps a Espanya. Ara el que cal és multiplicar-nos, els independentistes, dins el Parlament i aconseguir l'Estat propi a mitjà termini.

Crec que un CiS d'aquí a uns anys serà més factible que CiU. Convergència Democràtica ha d'apostar pel discurs més nacionalista i sobirà, és el que funciona, és l'evolució del poble. A més ara, amb 4 partits catalanistes al Parlament segur que podrem comunicar més i millor.

La pedagogia independentista s'està obrint camí i avui ja tenim, un partit que sense pèls a la llengua, vol declara la independència.