15 de febrer del 2011

Catalanista i gai? Frustració i molta ràbia des de les cavernes

Des de fora de casa sembla que quan Catalunya guanya, Espanya perd. La “caverna” mediàtica espanyola així ho interpreta i se’n fa ressò cada vegada que a algun català se li és reconegut algun mèrit.

L’èxit català als premis Goya ha deixat de manifest la ràbia i la frustració d’alguns espanyols envers les nostres victòries. Ha quedat molt clar en l’editorial i l’article d’opinió que ha publicat “La Gaceta”, del grup Intereconomía, dedicat a la pel·lícula d’Agustí Villaronga, Pa negre.

Els hereus del franquisme sovint publiquen atrocitats estranyament fonamentades i aquesta vegada s’han centrat en Pa negre, tot dient que l’han fet  triomfadora dels Goya perquè dins l’Acadèmia de Cine espanyola existeix un “lobby catalanista i gai”, a més d’excusar-se dient que a l’Acadèmia hi ha “un front catalanista” que “han votat a una” en detriment dels castellanoparlants que s’han “dividit” per la llei Sinde.

L’estira i arronsa de les nostres relacions amb Espanya cada dia tensen més la corda. Els que van guanyar una guerra, potser poden seguir enaltint els seus escuts, castes i tronats càntics, però cada vegada hi ha més gent com l’entrenador del Girona, Raül Agné, que defensa els seus drets amb elegància per demostrar que la caverna està de retirada i tenen les de perdre.

Article publicat el 18 de febrer al Diari Avui
Article publicat a directe!cat

10 comentaris:

General, ja estan farts de tan català ha dit...

I la feinada que van tenir a retirar les banderes catalanes del partit de la final de basquet a Madrid i a sobre també guanyem

Xarf ha dit...

Ep! Per als no tant informats... Què ha fet/dit aquest bon home del Girona?

Jaume Cusó ha dit...

Els Intereconòmics veuen gais i catalans sota les pedres. Perdoneu-me però aquesta fixació amb nosaltres i amb els gais dels tertulians i pressumptes periodistes d'aquella cadena és preocupant.

Felix de Montemar (Barcelona) ha dit...

La caverna? ... I de on ha sortit vosté, Sr. Feliu sino s´una caverna. Una altra caverna, es clar, pero caverna a la fi

Victoria de Luna ha dit...

"caverna mediàtica... ràbia... frustració d´alguns espanyols... les nostres victories... hereus del franquisme... relacions amb Espanya (???)... castes i tronats càntics..."

Aquest es el vocabulari d´aquest senyor que parla de la "caverna mediàtica espanyola"... un cavernícola parlàn de la caverna... curiós!

Lluís Feliu ha dit...

Però vostès han llegit l'article publicat a "La Gaceta"?
La caverna espanyolista veu fantasmes allà on no n'hi han, jo només parlo de fets, d'insults i atacas que publiquen o declaren persones que parlen de la "Nación Española Unida" i després no volen acceptar una nació com la nostra.

Aurora de Castro ha dit...

Caramba con el Sr. Feliu y su discurso nazistoide de barretina. Usted no es ni mejor ni superior a los que critica. Sus comentarios rezuman odio a la "nació espanyola" que, por cierto, unida, mucho mejor que en porciones. Aunque yo, personalmente, dentro o fuera de Cataluña, prefiero no tener que convivir con gente como usted. Cuestión de estómago

Aurora de Castro ha dit...

Per si no li ha quedat prou clar: Caram amb el Sr Feliu i el seu discurs nazistoide de barretina. No és ni millor ni superior als que critica. Els seus comentaris traspuen odi a la "nación española unida" que, per cert, unida, molt millor que en porcions. Encara que jo, personalment, dins o fora de Catalunya, prefereixo no haver de conviure amb gent com vostè. Qüestió d'estómac.

Lluís Feliu i Roé ha dit...

Mira l'Aurora que bé escriu, en català i castellà!
Doncs a banda de recordar-li que m'ha faltat el respecte dient-me "nazistoide", voldria dir-li que jo també preferiria no haver de conviure amb gent com vostè, no per que cregui que estic per sobre, pel costat o per sota de la seva persona, sinó perquè voldria viure amb gent integrada, educada i tolerant.

Vostè creu que hi ha un "lobby catalanista i gai" a l'Acadèmia? Què passa, que no li agraden ni els catalanistes ni els gais?

Sonia Pons ha dit...

ESTIC AMB EN LLUÍS!! Sembla ser, que els que heu respost al seu article no us heu llegit l'article a "La Gaceta" ..o poder no us sentiu pas catalans