5 de maig del 2011

Tots contra l’atur

Quan hi ha un símptoma econòmic positiu en aquests moments de crisi global cal treballar units i fer front prescindint dels colors o les tendències. L’atur a Catalunya ha baixat en 9.728 persones durant el mes d’abril, el que suposa una reducció de l’1,59% respecte el mes anterior segons el Ministeri de Treball i Immigració espanyol.

Catalunya, al darrere d’Andalusia i amb 601.541 desocupats, ha estat la segona comunitat de l’Estat on l’atur ha baixat més. Segur que les vacances de Setmana Santa tenen molt a veure amb aquestes xifres, però sigui com sigui aquest doble i lleuger respir ocupacional ha servit per a que el Parlament aposti per reformar el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i donar-li una organització ocupacional més flexible.

Quan es tracta de lluitar contra l’atur hi ha d’haver unanimitat, i ara n’hi ha. El Parlament català ha aprovat una moció presentada pel PSC on s’insta el Govern a elaborar un pla d’acció contra l’atur per al 2011 on es prioritzi els col·lectius més vulnerables oferint formació específica per a treballadors sense qualificació expulsats del mercat laboral.

Ara més que mai és moment de fer una pluja d’idees massiva i destriar les bones propostes. Una d’elles podria ser limitar el sorteig de responsabilitats de les meses electorals als desocupats.

Article publicat el 16 de maig al diari AVUI
Article publicat a directe!cat