11 de gener del 2012

Catalunya; el fantasma d’Espanya


Quan el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, diu que Catalunya és responsable del dèficit d’Espanya està insultant la dignitat del poble català. Justificar l’augment de l’IRPF culpant a les autonomies és un fet vergonyós, i més encara quant sabem que una Catalunya independent és econòmicament viable.

Rajoy culpa a les autonomies de ser les responsables de 15 mil milions d’euros de dèficit, dels 20 mil totals en el passat exercici del 2011, i mentre assenyala a Catalunya, diu que no retornarà el fons de competitivitat que per llei ha de pagar.

L’ex president Pujol ja va dir que arribats al punt actual, o ens independitzem o ens desintegrem dins l’Espanya castellana. Altres regions amb identitat pròpia, com Escòcia, viuen situacions semblants però el sentit comú els porta a debatre la seva permanència .

Avui Catalunya encaixa els atacs constants d’una Espanya centralista que no vol diferències identitàries però sí desigualtats econòmiques. El ministre d’Indústria espanyol, José Manuel Soria, ha criticat els esforços de la Generalitat per mantenir les rutes de Ryanair a Catalunya i ha anunciat que unificarà la legislació de les autonomies per afavorir la imatge unitària d’Espanya, a banda d’oposar-sea la taxa del sector turístic que proposava el govern català.

Venen temps difícils. Temps per a la dignitat, l’honradesa i la valentia. Si Catalunya vol prosperar haurà de seguir els passos d’Escòcia; un referèndum sobre la independència serà la millor sortida.

Article publicat a Directe!cat
Article publicat el 12 de gener al diari El Punt AVUI

10 comentaris:

La iaia ha dit...

No, si ell problema no es el PP que fa el que te de fer, el problema son els colaboracionistes i els cretins que els voten.

Ganxonia ha dit...

Catalunya el fantasma d'ecspana. Perdoni Sr. Feliu, no pretinc riure del títol ni mofar-me del vostre article, sinó que ric per no plorar. Amb tots els respectes, del què digui el Sr. Pujol val més ni parlar-ne, perquè no són més que paraules o "discursets" que se'ls emporta el vent i fer-se'n ressó des dels diaris pro-convergents, els quals només serveixen per anar mantenint el bull de l'olla convergent. Discursets que mai va tenir la gosadia de dir quan manava. En quant al fantasma d'ecspana, no n'havia mai escoltat cap altra de més fresca. Catalunya no és el fantasme d'ecspana ni de lluny; ara bé si em diu que és el titella d'ecspana, després li donaria tota la raó. Vostè mateix ens diu que no volen pagar el fons de competitivitat, la Salgado en concepte d'almoina, abans de plegar es veu que li vam fer llàstima i ens va "regalar" uns quants milions. A Andalusia donen els llibres de text gratuïtament a tots els alumnes, a can madrid la "Espe", ha rebaixat l'IRPF, des de fa anys i panys ens roben 20.000 milions d'euros cada any, quan en Guardiola parla català, surten els genets de l'apocalipsi des de la caverna ecspanola o castellana que per a mi és tot el mateix i ens foten a parir, i això no solament des de terres estranyes, sinó des de casa nostra mateix. I si al damunt hi afegim els botiflers convergents fent d'odalisca dels ecspanols i votant a favor de la pujada de l'IRPF a can madrit, llavors això de que Catalunya és el fantasma d'ecspana, no hi escau. A ecspana, saben que a Catalunya mentre ens deixin traure pit una vegada a l'any, ja estem contents per una bona temporada, mentre ells van fent el que els convé perquè saben que amb CiU no hi ha problema. Els qui volem una Catalunya independent, només sabem fer dues coses: a) Votar Conveniència i Unió. b) discutirnos els entre nosaltres. Per tant, tant segur tingués jo la rifa de Nadal de que Catalunya continuarà igual in sécula seculorum de la mà dels convergents botiflers: Odalisca o concubina i amistançada o puta fina d'ecspana.

Lluís ha dit...

Hola Ganxonia,
veig que coincidim en moltes coses però interpretem de formes diferents alguns dels fets que estem vivint actualment. Però jo encara no he tirat la tovallola, vostè sembla que sí...

Les paraules d'en Jordi Pujol han arribat tard, sí, té raó, però almenys ajuden a que molta gent del seu partit comenci a parlar clar i vegi la independència com una possible realitat. Això és important perquè si no tenim els convergents al nostre costat, no aconseguirem l'estat propi.

Personalment crec que el pitjor que podem fer en aquests moments és buscar "fantasmes" on no n'hi han. Si realment volem canviar les coses haurem de començar a establir ponts entre tot el catalanisme. Les sigles hauran de quedar a una banda perquè les lluites entre germans sempre acaben malament.

Pel que fa al titular del meu article, segons el meu punt de vista, per als espanyols sí que som un fantasma. A la que tenen un mal giren el cap i ens assenyalen.

Anònim ha dit...

Lluis, la cantarella és la de sempre. CiU no ha trigat gens en votar conjuntament amb el PP a Madrid les mesures anticrisi. Aquesta burge-botifleria ja pactava amb la meseta al segle XIX... I prova de tan sols mencionar la paraula "referendum"... Escòcia el farà d´aquí 2 anys. I resultat al marge, la lliçó democràtica britànica la tindrem una vegada més. Surti "si" o surti "no", hauran pogut convocar-lo. Prova-ho aquí que t´enviaran els tancs...

Ganxonia ha dit...

Mercès per la seva resposta, amb la qual en altres moments potser convindria amb Vostè. Però, sempre el maleït però. Miri quan un partit con Conveniència i Unió, després d'una manifestació com la del 10 de juliol 2010, en la qual el crit de Independència ensordia l'ambient per més d'un milió de persones, jo entre ells, i que després tot se'n ha anat en fum, perquè s'ha votat tres vegades consecutives, donant a cada una d'elles més força, a aquell partit que té dit per activa i per passiva que no vol la independència. No és que no la vulgui, és que no la volgut ni la voldrà mai, no forma part de la seva ideologia. Vostè sap tant bé com jo, que estan hipotecats pel capital o empresariat, per tant no cal cercar tres peus al gat en aquest tema. Aquella gent de CiU que comença a parlar clar perquè l'expresident ha dit o ha deixat de dir, només han fet això, parlar clar però res més. A la boca hom pot fer-li dir el què hom vulgui. El què compten són els fets. En un altre lloc, Vostè diu que si no tenim els convergents al nostre costat, la independència és inviable. Doncs, sí, per això he tirat la tovallola. L'únic que tenen aquesta gent, els convergents, és l'oratòria enganyosa i els medis de comunicació al seu costat, que per això els hi tenen, perquè saben que mai compliran el què per a nosaltres seria de llei. Salutacions

Lluís ha dit...

Moltes gràcies a vostè pels seus comentaris.

Jo no tiro la tovallola perquè la independència no és només pels que ja som independentistes, és per a tots els habitants que viuen al país. Amb això vull dir que si l'empresariat que hi ha al darrere de CiU s'adona que amb la independència tindran més mercat i més recursos (el CCN no deixa d'insistir en fer pedagogia) arribarà un moment que aquests també se sumaran al nostre projecte.

Jo estic convençut que CiU s'adaptarà al que clami la massa social. Quan comencin a perdre vots per ser poc sobiranistes segur que es desperten. Si més no, jo crec que després del 10 de juliol, CiU ha canviat i cada cop té més veus independentistes com; Puig, Pujol (pare i fill), Macias i el més important de tot, les seves joventuts. El futur de CiU dependrà de la JNC, una associació purament independentista.

Moltes gràcies, seguim en contacte

Ricard Martínez ha dit...

Ja no cal dir que no hi ha pogut,ni pot,ni podrà haver cap tipus d'entesa amb un estat que sempre ens menysprea,d'això ja en fa de temps.El problema és que sembla que els catalans som mesells o masoquistes,i continuem pensant erròniament l'encaix en aquest estat en que malhauradament encara som,i continuem donant veu a partits que,com s'ha pogut veure els darrers dies,ja no són capaços ni de defensar les quatre engrunes que ens donen de l'estafatut.Tenim el que ens mereixem.

J ha dit...

Els objectius d'España a Catalunya son 3:

1.- Fer desapareixer Llengua i cultura catalanes, d'aqui la eliminació de la inmersió lingüistica i l'escanyament financer de TV3.
2.- Eliminar les partits no sucursalistes, i deixar nomes els partits Españols, la nova llei electoral que consensuaran PP_PSOE va en aquesta direcció.
3.- EL MES IMPORTANT, DEGRADAR L'Economia catalana fins deixarla al nivell d'Extremadura o Galicia, do forma que mai mes pugui fer sombara a Madrid, d'aqui el sabotaje de Rodalies, el bloqueig de les infraestructures, el control d'AENA sobre els Aeroports, i el control de Madrid sobre els ports.

CiU ho saben perfectament, pero no fan res per evitar-ho perque esperan ser els masovers dels amos Españols, pobres, son tan curtets que no saben que el PP els reemplaçara tan aviat com la feina bruta estigui feta.

INDEPENDENCIA o MISERIA VET AQUI LA QUESTIÓ.

Paco Pi ha dit...

Desconfio del poble de Catalunya, que, per una banda, vota CiU (¿¿?? No ho entendré mai), i per una altra encara està intoxicada de la immigració dels seixanta que no s'ha volgut (sí, volgut) integrar a una terra amb identitat.
CiU? Uns caguetes! A no ser que siguin tan cínics que estiguin jugant a la puta i la Ramoneta (cosa més que probable). PERÒ LA GENT ELS VOTA!!!
Com deia, desconfio del poble de Catalunya. Que no s'ha fet prou pedagogia? Bé, si a la gent de Catalunya li cal pedagogia, ja podem donar per descomptat que d'aquí a no res anirem tots amb "chorreras", "puñetas" i altres articles espanyolíssims en blanc i negre... i el català passarà a ser (tal com han anat pregonant des de la ignorància més pregona de la caverna durant anys) el dialecte de l'espanyol tan desitjat pels "intel·ligents" espanyols de tota la vida.
Està al caure la independència d'Euskadi (ho sabem tots). Però... perquè ens volen, a Catalunya, dins d'aquest estat que es diu Espanya (por la gracia -o desgracia- de dios?)
(Paro, que ja m'estic enfilant.)
Només, recordar que la població catalana no està NI DE LLUNY a l'altura de les seves pròpies circumstàncies.

Ganxonia ha dit...

Sí senyor, té tota la raó del món. El felicito pel comentari.