20 de gener del 2012

L’Espanya que volen

El govern espanyol vol prioritzar la percepció de l’Espanya unicolor i pretén reformular la idea d’Espanya  fent atractiva la seva concepció unitària. Mentre Catalunya reclama minúcies i veu com l’espoli fiscal augmenta, els dirigents del PP es reafirmen en la seva idea de construir una Espanya castellana,  d’un sol color i veu.

Ja ho va intentar l’Aznar quan parlava de “patriotisme constitucional” i s’abrandava, obcecat,  en la visió unitària de la seva Espanya. Zapatero va creure, o va permetre intuir, que una Espanya plurinacional, que reconegués la diferència nacional, era possible. Avui, en la tornada del PP es parla de nació única i es margina la diferència.

Mentre el govern espanyol reformula la seva ideologia totalitària per fer-la atractiva als ciutadans, s’oblida un cop més que el poble català no és espanyol. Que la seva ceguera obra ulls i les seves accions generen reaccions. 

La portaveu del govern espanyol, Sáez de Santamaria, ha tornat a fer-se el murri quan se li ha preguntat pels 759 milions de la Disposició Addicional Tercera que el seu govern ha de pagar a Catalunya. Aquests fets han de generar reaccions i cal fer pressió per a que el govern català es planti amb orgull i abandoni la seva pertinença en aquest mal negoci de viure a Espanya.  

Ni serem espanyols ni serem silenciats. Ara més que mai queda clar que la supervivència de Catalunya només passa per la independència.

Article publicat a Intocable Digital
Article publicat a Directe!cat

4 comentaris:

PasBort, Vila-real ha dit...

U es pot dir DEMOCRATA o CRISTIA i...NO SENTIR REMORDIMENTS DE SER CULPABLE AMB EL SEU VOT DE TANTA, TANTA, ANGUSTIA QUE HAN PORTAT ALS POBRES? (els senyoritos NO HO VEUEN CLAR ! ! !) seran de l´ONCE? -----cegos, cegos, cegos, Tú, Tú, Tú CULPABLE....sí senyor CULPABLE per haver AVALAT AMB EL VOSTRE VOT A UNS CRIMINALÑS QUE VOLEN MORTS ALS POBRES CATALANS.....PERQUE? PERQUE? PERQUE!!! és la vostra MENTALITAT DE........(APA QUE AVUI NO EL POSO.....) i....al vostre BARRI ho saben això que dic?

Emili ha dit...

Ei, Lluis ! ! ! ! has posat un títol molt fàcil de contestar:JO NO EN VULL CAP D'ESPANYA, només en tinc una de Pàtria i no és diu amb aquest nom.

Emili ha dit...

Lluis, demano perdó per no haver llegit prou bé. Ara veig que et refereixes a l'escanya que volen ells. PERÒ EL QUE HE DIT EN EL PRIMER ESCRIT, ÉS CERT. - - - - CATALUNYA, LA MEVA ÚNICA PÀTRIA.

Pixa-Roglets ha dit...

Jo tinc bén clar l'Espanya que vull,...i és tenir-la com a veïna.

unacanconeta@yahoo.com