10 de febrer del 2012

Catalunya del Nord 1, País Valencià 0


La Televisió de Catalunya és legal a la Catalunya del Nord però segueix sent il·legal al sud dels Països Catalans.  Un acord recent ha oficialitzat la recepció de quatre canals públics de Catalunya al territori francès.

Arrel del canvi de la televisió analògica a la TDT, a la Catalunya del Nord havia estat parcialment suspesa la difusió de TV3, el Canal 33, el 3/24 i el Súper3.  Des d’aquesta mateixa setmana però, un acord entre el govern espanyol i francès permeten, de forma legal, que els veïns del nord puguin gaudir de la televisió catalana.

Era difícil creure que el govern francès volgués posar pals a les rodes a l’emissió de la televisió catalana en territori francès. La informació ens farà lliures i com més oberts al món estiguem millor el sabrem entendre.
Però això que sembla tant normal a Catalunya, a França i fins hi tot a alguna part de l’estat espanyol, no ho és al País Valencià, on el Partit Popular persisteix en el seu intent de divisió lingüística i boicot a tot allò que pugui venir de Catalunya.

El govern del PP ha aconseguit eliminar qualsevol possibilitat de rebre els canals catalans i censura així a tots els seus habitants. En un intent d’espanyolitzar a la societat valenciana sembla ser que l’únic que aconseguirà és encomanar la visió unicolor dels estafadors que no van a la presó i que parlen espanyol pensant que així són senyors.

Article publicat el 16 de febrer a El Punt AVUI
Article publicat a Intocable Digital
Article publicat a Directe!cat

5 comentaris:

Jordi ha dit...

Jordi Bcn10 de febrer de 2012, 23.50 h
Els catalans del nord no entenen el castellà, i el que els interessa és mantindre o aprendre el català. Així que senyors de TVC, menys castellà i més i millor català, i una visió catalanocèntrica dels noticiaris. Gràcies.

Lluís, Vila de Gràcia ha dit...

O sigui que, a partir d'ara, senyors de TV3, a subtitolar tot el que emeteu en castellà, anuncis inclosos!

Ernest Martínez i Pijoan ha dit...

Però senyors meus.... Jo miro TV3 pràcticament a diari a Internet. Si algú vol mirar TV3, la pàgina web és www.tv3.cat. Molt fàcil.
Perdò no he dit que visc als Estats Units.

Vicent Bosch i Paús ha dit...

TV3, parcialment per cable. A vegades fan desconnexions. Sols TV3, no el C33 ni els altres, que jo voldria veure a ma casa lliurement. Com puc veure totes les forasteres.

Miquel Altimira i Ros ha dit...

Cal tenir present que una majoria dels governants del PP, porten inoculada a la sang un odi pervers contra tot allò que faci sentor catalana. Ells, els polítics valencians i en especial el no culpable Camps, volen prometre fidelitat a Escanya, i mentre tant aquesta els va fotent, els va furtant tot el que pot. Creuen que així son més lliures, i no s'adonen que la seva esclavitud és total.