22 de març del 2012

Vila d’Abadal i la futura Unió Democràtica de Catalunya


El batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal suma prous avals per disputar la direcció d’Unió Democràtica a Josep Antoni Duran i Lleida.

A Catalunya es respiren aires de canvi i és inevitable que UDC noti la sacsejada. El sobiranisme ha entrat a Unió per una escletxa, no se la pogut parar i inevitablement es fa fort dins la formació.

Vila d’Abadal ha admès que ja té els avals necessaris per a presentar-se a la secretaria general d’Unió Democràtica. El partit necessita una cara nova, més propera i sobirana. Que no visqui tant fora de casa i que ambicioni parlar de tu a tu amb la veïna Espanya.

Per la seva banda, Duran ha afirmat que “no serà cap obstacle” per a la independència tot i assegurar que no s’ha llegit el manifest de Vila d’Abadal.

Potser Duran ha passat massa temps fora i no ha vist que s’hi coïa a Catalunya, o fins hi tot dins el seu partit. Potser ha jugat massa a solucionar els problemes de Madrid i ha treballat massa en l’intent d’encaixar Catalunya dins Espanya.

Sigui el que sigui Unió Democràtica ha de moure fitxa i aviat escollirà el seu representant. L’ex president Jordi Pujol ha sabut veure que el camí a seguir és el de l’autodeterminació. Seguirà UDC el camí esbossat pel sempre president o tancarà els ulls i es desentendrà de la  transició nacional?

Article publicat a El Punt Avui
Article publicat a Intocable Digital
Article publicat a directe!cat

2 comentaris:

Miquel Altimires ha dit...

Saber rectificar a algunes persones els costa molt, sobretot si estan ben peixats i acontentats. No he dubtat ni un instant, que Unió sabrà posar-se a l'altura del moment.

MONTSE VARDERI ha dit...

Catalunya no pot seguir així, és la ruïna total. No podem deixar que ens robin més ja no tan sols la nostra riquesa, sinó la nostra identitat. Per sobreviure en de anar a una llibertat plena.