22 de gener del 2013

Espanya com la URSS


Sovint en alguns sectors de l’independentisme se senten veus que diuen que Espanya acabarà com la URSS. Sense cap tret a l’aire diferents territoris aniran assolint la seva independència, amb pau i sense que el govern espanyol hi pugui dir ni fer res.

Són masses anys els que porta Espanya vivint una vida que no mereix. La cultura imperialista els hi ha passat factura. Masses segles recaptant diners de les colònies i vivint el dia a dia, sense treballar, sense invertir ni pensar en el futur.

Avui però, en mig d’una crisi global i d’una Espanya inviable la corda segueix tensa però ja està a punt de trencar-se. Catalunya s’independitzarà i el mapa espanyol segur que canviarà. Qui voldrà ser espanyol quan el motor hagi creat el seu propi xassís?

Doncs bé, aquesta petita i humil reflexió no només està en boca de sectors independentistes sinó que també ho pensen geopolítics russos que asseguren que Catalunya  s’independitzarà i Espanya acabarà convertint-se en un estat confederal.

El grup d’experts geopolítics russos han creat una teoria analitzant alguns codis oberts de la CIA, les Forces Armades de la Federació Russa i altres estudis de reconeguts geopolítics com Alvin Toffler o Samuel Huntington. En ella, teoria que ja han publicat diversos mitjans anglesos i russos, diuen que abans del 2035 el mapa fronterer d’Europa haurà canviat, i a Espanya de forma significativa, ja que Euskadi i Catalunya s’hauran independitzat.

Espanya seguirà sorda, fent cas omís als advertiments internacionals. Els catalans però, estem fent història caminant ja cap a la llibertat.

Article publicat a directe!cat

3 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

En Samuel Huntington es va fer famòs amb la teoria del xoc de les civilitzacions, que l'administració Bush va utilitzar fins a ala societat per a justificar l'atac a Irak, afganistan... Després, altres sociòlegs, polítolegs... l'han criticat severament per crear teories en benefici d'un propòsit, contradient tota metodología. En fi, que l'historial d'aquest senyor no mereix cap respecte. Realment creus que el procés català serà com el rus?

Lluís ha dit...

Hola Xesco,

sí, sé que el nucli dur d'en Bush tenia com a escut moltes teories d'en Huntington i sovint han servit d'excusa per justificar coses indefensables. Però les teories sempre es poden interpretar de vàries formes i crec que no podem obviar la lucidesa d'aquest autor.
Fa anys que Huntington va predir un xoc de civilitzacions on Occident aniria perdent poder i acabaria entrant en crisi.
Suposo que com tot, s'ha de llegir, interpretar i no prendre-ho al peu de la lletra.

I pel que fa al nostre procés d'independència, sí que ho crec. Tensarem tant la corda que Espanya no podrà fer-hi res, i si ho intenta Brussel·les els haurà d'aturar.

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Benvolgut Lluís,
no se si sabràs que en tota la Comunitat Internacional, no hi ha un sol Estat confederal! Com escrius sense coneixement algun que Espanya es convertirà en un Estat confederat? L'únic polític a Catalunya i Espanya que reclama semblant disbarat és el Senyor Duren i Lleida, d´UDC.
Hi ha molta ràbia injustificada contra "Espanya", però no s'ha d'oblidar que Catalunya és i ha estat part d'ella. No estic tan segur que es vagi a "trencar", per molt que alguns independentistes ho proclameu "al buen tuntún"
Una salutació