8 de gener del 2013

Front comú contra Montoro i clatellada al PSC menys democràtic


Representants de CiU i ERC ja s’han trobat per coordinar l’estratègia que empraran per plantar cara al ministre espanyol d’Hisenda, Cristóbal Montoro, en la que proposaran la flexibilització del dèficit, passant-lo del 0,7% d’aquest 2013 al 1,5%.

Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia, també ha avançat en la lluita per un repartiment del dèficit més just i ha assegurat que “no té ni cap ni peus” la demanda del 0,7% del govern espanyol ja que això “implica un superàvit de 800 milions d’euros en un moment que l’economia catalana està en recessió”.

La trobada entre convergents i republicans ha servit també per preparar la declaració institucional sobre el dret a decidir que es farà aquest mes de gener al Parlament. Un dret democràtic que segons el PSC no és apte per als ciutadans de Catalunya.

El PSC s’ha desdit de l’abstenció que va anunciar Pere Navarro, primer secretari del PSC, en relació als temes relacionats amb el dret a decidir del poble de Catalunya. El portaveu del partit, Jaume Collboni, ha declarat que “el dret a decidir no és el nostre projecte polític”.

Es veu que per al PSC, sempre depenent dels socialistes espanyols, els interessos i les diferents lluites de poder estan per sobre de la democràcia i la llibertat d’un poble a escollir lliurement, i en pau, el seu paper al món.

El PSC no formarà part del consell de la transició nacional i una vegada més girarà l’esquena a la majoria del poble català. Quan Catalunya sigui Estat necessitarem socialistes que pensin en clau catalana, que siguin demòcrates, progressistes i no obeeixin a cegues  les ordres interessades de la seva cúpula.


Article publicat a Directe!cat