9 de desembre del 2013

Pérez-Reverte, interpretació i discurs fàcil


L’irreverent novel·lista espanyol, Arturo Pérez-Reverte, comentava l’altre dia que “l’independentisme és un problema d’educació” i que la ciutadania catalana viu manipulada.

Pérez-Reverte s’omplia la boca pronunciant el que sovint vomita l’oportunista interessat, el típic unionista poruc que no deixa volar qui ambiciona construir el seu niu. Confessava que “tinc biblioteca, he llegit molt, tinc memòria, he viatjat pel món i conec els resultats de polítics mediocres”.

Aquesta vegada però, l’autor no ha estat gents lúcid. Ha plantejat un discurs fàcil, carregat d’estereotips i fàcil de rebutjar si vius a Catalunya, hi pagues els impostos i tens dos dits de front.

Mentre Pérez-Reverte ens parlava d’educació, de biblioteques i d’arcaics arguments típics de l’espanyolisme totalitari, el secretari General de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ens parlava de dades objectives.

El sindicalista Álvarez comentava que "un país que produeix prop del 20% del que produeix Espanya, que té el 16% de la població, que paga a la vora del 22-25% dels impostos que recapta l'Estat... és un país que pot pagar-se les seves pensions", per exemple. El secretari General de la UGT no ha volgut entrar en si està a favor o en contra de la independència però ha afirmat que només “estic constatant una cosa, una realitat poc discutible".

Potser el senyor Arturo Pérez-Reverte necessita una biblioteca o una formació molt sòlida per saber interpretar aquestes dades, però a Catalunya la majoria de ciutadans les poden entendre sense ser manipulats, mal educats o tant cretins com algú altre.

Article publicat a directe!cat

7 comentaris:

Camdedalt - Catalonia ha dit...

El Reverte quan era periodista, o s´hi postulava, encara deia alguna cosa coherent. Ara que menja com a escriptor, ha de procurar per la pròpia menjadora novel.lística. No pot dir coses en contra de la seva editorial, encara que de vagades ho vegi molt clar. Ell fa com molts: Todo por la pasta !!

El món ha de saber ha dit...

www.youtube.com/watch?v=OsZxDf6pZM0

Ens bombardegen cada 50 anys, aboleixen les nostres institucions,afusellen presidents, prohibeixen la llengua, saquegen ininterrompudament...

I per als nacionalistes espanyols explicar-ho és incitar a l'odi... Ja se sap que el vencedor mai vol que el vençut tingui consciència pròpia. No volen arguents, no volen raons, ni democràcia, Només volen perpetuar la dominació.

Anònim ha dit...

L'idenpendentisme ésc un problema d'educació.L'espanyolisme ho és de manca d'educació.

Ermessenda ha dit...

I que n´esperàveu d´aquest sàtrapa???

Anònim ha dit...


No creo que a una persona como Perez Reverte le haga falta ir a ninguna biblioteca para entender dos frases de un asturiano (por muy Josep en lugar de José) que no tiene ni bachiller y lleva casi 40 años metido en UGT chupando del bote.
Pero claro, todo aquel que no piense como tú esta equivocado y sólo quiere incendiar,creo que por mucho que veas TV3 y mucho que leas el Avui, Perez Reverte sabe algo más de historia que tú.

Lluís Feliu ha dit...

Amic/ga anònim, no fa falta saber gaire història per entendre aquest gràfic, crec jo: https://twitter.com/llfeliu/status/410315694245703680/photo/1

Nivell Estudis Independentistes:
Baix 40,7%
Mitjà 53,7%
Alt 63,8

Nivell Estudis Unionistes:
Baix: 50,5
Mitjà: 42,7
Alt 31,7

Font: El Periódico de Catalunya (mitjà de comunicació no sobiranista)

Anònim ha dit...


Desde mi punto de vista no hay que hacer mucho caso a estas encuestas, las hay para todos los gustos y colores y creo que lo único que demuestran es que hay unas pocas personas aburridas capaces de estar media hora hablando por teléfono con un contestador, pero si quieres quedarte esta publicada por El Periodico ( diario según tu no sobiranista y a la vez el más leído por independentistas) como barómetro real de la sociedad catalana lo entiendo por ser en varios apartados afín a tus ideas

Pero parece cuanto menos curioso que de una encuesta de 150 páginas (http://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/BarEPCAT_Oct2013_Tabulacions.pdf) te hayas quedado con ese dato. Un dato que de ser real, que lo dudo, demostraría que el sistema educativo (ADOCTRINADOR INDEPENDENTISTA) FUNCIONA, cuanto más años influenciado por el sistema educativo catalán más a favor de la independencia, en cambio en el resto de España, con el mismo nivel educativo están en contra, los universitario catalanes son más cultos que los del resto de España y por eso se dan cuenta de cosas que nadie se da cuenta? ¿O han sido manipulados e influenciados por una política separatista en su educación?

Por otro lado, pienso que es preocupante, por no decir otra cosa, que creas que importa lo más mínimo el nivel de estudios para opinar sobre el futuro de una nación, ¿es más importante el voto de un universitario que el de otro ciudadano que no tenga estudios?