9 d’agost del 2024

Bellaterra, sí. Gràcies!

Llegia un article d'aquest mateix mitjà on l'autor rebutjava l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat per, segons l'autor, ser un barri elitista. He viscut 20 anys a Bellaterra i puc dir que com a tots els barris, hi ha de tot: metges, professors, arquitectes, empresaris, periodistes, polítics, inventors... un reflex bonic d'una societat diversa, que empeny als joves a esforçar-se per arribar on s'han proposat arribar.

Aprofitava per rellegir el significat d'elitisme al portal Termcat i de forma molt concisa hi diu que elitisme és la doctrina que defensa l'existència d'elits polítiques, culturals o econòmiques en la societat, i després de rellegir-ho diverses vegades no he sabut treure cap connotació pejorativa. Crec que cal aplaudir i reivindicar el que alguns volen titllar de forma negativa.

Fa massa temps que sentim que els empresaris són dolents, que l'elitisme, sigui econòmic, polític o cultural, és dolent, que els rics no mereixen ser rics o que qui treu bones notes no juga net. Canviem el xip si us plau, la cultura de l'esforç està en joc i tots hem de ser conscients que el "pare Estat no existeix" ni ens salvarà de res, seràs tu qui ha de córrer, esforçar-se i lluitar pels objectius individuals o col·lectius. L'Estat, igual que l'Ajuntament és com un jardí que amb l'esforç de tots podem cuidar, decorar, regar i fer-lo digne. Però cal esforç, complir amb els deures i ser pragmàtics.

A Bellaterra i a Catalunya, per sobre de si ens agrada una comunitat o una altra, està la democràcia i la llibertat. Si Bellaterra ha demostrat que la seva població se sent de Sant Cugat perquè és on la gran majoria hi fa vida, qui s'atrevirà a negar-ho? Bellaterra sí, gràcies, i totes les persones que puguin aportar per construir una societat millor.

Article publicat al TOT SANT CUGAT