Hem començat el mes d’abril encadenant una setmana de pluges continuades provinents del mes de març. Han plogut bastonades, pintura rosa, aigua, més aigua, neu a les muntanyes i en fi, de tot menys feina i diners.
Avui s’han presentat les dades de l’Institut Nacional d’Ocupació (INEM) i s’ha fet públic que al passat mes de març a Catalunya es va incrementar l’atur en un 3,9%, el que equival a la destrucció de 18.865 llocs de treball, que sumats acumulen ja 498.352 persones sense feina.
Al mateix temps avui també s’ha fet públic els resultats de l’Euroíndex Laboral (IESE-Adecco), que preveu que l’estat espanyol encapçalarà la desocupació europea durant el segon trimestre d’aquest any. Males notícies per a l’economia europea, pèssimes per a les famílies i tots a l’ombra sense veure cap escletxa de llum.
El cercle viciós de l’economia és quelcom semblant al de la lluita pel català. Més atur equival a un estancament i retrocés econòmic en general, menys influència lingüística també vol dir retrocés cultural i estancament global.
Amb això vull dir que en comptes de destinar tant de temps elaborant informes econòmics el que hauríem de fer és elaborar nous plans per a sortir de la crisi. En comptes d’escriure tants llibres sobre la mort del català, el que hauríem de fer és sortir al carrer i encomanar-lo. L’escletxa de llum és amor i si volem arribar-hi haurem d’estimar la llengua i el treball de la mateixa manera que estimem la bonança econòmica.
5 comentaris:
Qui li havia de dir, al pobre Baltasar, fa un justament un any, que començaria a ploure i ja no pararia! Ell que ja tenia les canonades a punt, per fer el seu lucratiu trasvassament!
Llàstima que ningú pensés que el vertader problema era la bombolla immobiliària i no pas la sequera! Felicitats pel teu blog Lluís.
Moltes gràcies Conxita, i gràcies per obrir tantes línies de debat!
Conxita, podries explicar perquè és tant lucratiu un trasvassament?
Amic Oscar, fa temps que se sap que darrere de la campanya sobre el canvi climàtic, a banda de les bones intencions que no discutiria en cap cas, hi ha interessos econòmics important. ¿Les empreses encarregades de fer el trasvassament haurien fet un bon negoci, o no?
Per exemple, l'escriptor Roberto Saviano parla de les "ecomàfies", aquelles organitzacions criminals que es forren amb nobles intencions ecologistes...
Pero si enlloc de fer el transvassament es fa la dessalinitzadora (com ha estat el cas, a BCN) llavors les empreses encarregades de la dessalinitzadora tambe fan un bon negoci, no?
Potser el que volies dir es que algu haura untat a algun politic, pero crec que haura passat amb la dessalinitzadora i hagues passat igual amb el transvassament.
Ens queixem sempre de les empreses que fan negoci amb la vida de les persones o fent malbe la natura, i quan apareix un que fa negoci fent algo "bo" (algo "verd", bo per la natura) els fotem a parir perque guanyen diners fent-ho!
Segur que hi ha empreses que fan negoci dient que treballen per "causes verdes" i en realitat menteixen, pero aixo no es un argument com per criticar el transvassament.
I remato: ESTIC EN CONTRA DEL TRANSVASSAMENT. Que ningu es pensi que estic defensant el transvassament. Ho estic per motius fonamentats, pero aixo es una altre linia de debat.
Publica un comentari a l'entrada