17 d’abril del 2009

Esperit en perill, voluntat de ser

Aquesta setmana l’ex president Pujol feia una crida al ressorgiment de la Catalunya dels temps passats. Pujol deia que “Catalunya ha viscut i viu un temps difícil, amenaçador” però que no només està en perill la seva economia o el seu poder polític, segons el President, “el que volen arruïnar és el seu esperit”.

Aquestes declaracions coincidien amb la fundació d’un nou partit, Força Catalunya, una formació d’esperit independentista que té i tindrà plena voluntat de ser. Santiago Espot n’és el president executiu i ahir en l’acte de presentació va assegurar que “Força Catalunya és la locomotora on s’hi han de sumar tots aquells que són independentistes”.

Citant a Tocqueville, el president del nou partit va dir que el poble català ha perdut la confiança en els seus dirigents, és per això que Força Catalunya “es mantindrà ferma en les seves conviccions” i farà de la independència un “objectiu innegociable”. Espot creu que la millor manera de defensar els nostres objectius és fent-ho nosaltres mateixos, per això treballarà per assolir un Estat català dins la Unió Europea.

Esperem que a les properes eleccions autonòmiques del 2010 Força Catalunya entri al Parlament i s’iniciï l’engranatge per a construir el nostre futur. Un cop al Parlament, per assolir la independència només ens podrem recolzar en el dret internacional, ni les armes ni la via legal ens seran viables, i és per això que “si tenim voluntat de ser i tenim el reconeixement internacional ho aconseguirem”.

Per a ser lliures serà necessària tenir una voluntat majoritària representada i lligar el reconeixement amb les principals potències, el primer pas ja està donat: el ressorgiment de l’esperit de lluita i la necessitat de poder mirar els nostres fills amb dignitat.