16 de desembre de 2013

Recentralització no gràcies

El govern espanyol ens té declarada la guerra. Ens ataca per tants costats que es fa difícil comprendre qualsevol habitant de Catalunya que faci costat als unionistes, sempre tant acomplexats, porucs i decadents

Ara torna a ser el moment dels pobles de Catalunya. El moment per seguir fent cas omís, per plantar cara i mantenir-se ferms. Els Ajuntaments, ja sigui el de Sant Cugat, el de Tortosa, Cerdanyola, Barcelona o Ripoll, tots han de clamar junts en contra del projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, un projecte que el govern d’Espanya està impulsant i que molt aviat s’aprovarà al Senat i posteriorment al Congrés.

Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis ja ha lamentat públicament la poca voluntat del govern del PP a consensuar una reforma que afectarà, de forma directa, a tots els ciutadans. La nova normativa pretén reordenar competències per evitar duplicitats entre les adiministracions autonòmiques i locals.

Tot i ser rebutjada per l’oposició, perquè es considera una privatització encoberta dels serveis públics, el PP mirarà de tirar-la endavant. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques ja no se n'amaga. Cristóbal Montoro assegura que aquesta és una reforma municipalista i que preveu "racionalitzar l'oferta de serveis de la nostra democràcia". Una democràcia totalitària, monàrquica i espanyola.

Quants greuges més haurem d'aguantar abans de fer la Declaració Unilateral d'Independència?

Article publicat el dia 20 de desembre a EL PUNT AVUI
Article publicat al TOT Sant Cugat
Article directe!cat