22 de març del 2010

Passos endavant, el món avança

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat la reforma sanitària presentada pel president Barack Obama. Amb 219 vots a favor i 10 hores de debat, la reforma sanitària dels Estats Units ha tirat endavant i 32 milions de nord-americans, fins ara desemparats, tindran garantida la cobertura mèdica.
Aquest era el principal projecte en política interior plantejat per Barack Obama. La reforma que ni Truman, ni Johnson ni Clinton van aconseguir però que ell, amb 219 vots a favor i 212 en contra, en mig d’un clima econòmic desfavorable i amb un pressupost de 940 mil milions de dòlars pels propers deu any, ha pogut tirar endavant i donar llum verda al que ja avui és una reforma històrica.

Els dies passen i el món avança. Als EEUU milions de persones veuran com millora la seva vida mentre grans empreses d’assegurances hauran de replantejar els seus models de negoci. Els dies passen i el món avança per a tothom, a Catalunya però, a vegades sembla que algú vulgui tornar enrere.

Quan gairebé tothom entén que Catalunya és una nació i Espanya un invent plurinacional, surt la boca grossa de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, per dir que “per mi, Catalunya no és una nació”. El cranc ja tira enrere i vol seguir creient en allò que van aprendre els seus avis o pares en plena dictadura. Obligats o no, a l’escola Catalunya es deia “región” i sense dos dits de front ho seguirà essent.

Mentre però, quan sembla que més enrere no s’hi pot anar, el partit de Ciutadans qualificava l’apropament de Joan Laporta a Reagrupament com a “tuf parafeixista”. El partit d’Albert Rivera té por que el PP li tregui els pocs vots que té i per això radicalitza el seu discurs anti català.

El món avança i tots som els que junts haurem de tirar endavant. El president del Barça, Joan Laporta, ja ha dit que si finalment fa el salt a la política ho farà de la mà de Reagrupament. Com bé ha dit, “gaudir d’un Estat propi no és una utopia, és una necessitat”, però el temps passa i si volem avançar, és l’hora d’obrir Catalunya al món i fer un pas endavant.

1 comentari:

Xarf ha dit...

Bufa!

Tenir en Laporta a les files d'un... Suma? O Resta?

No ho tinc clar.