3 de març del 2010

Radicalitat antitaurina

La iniciativa legislativa popular (ILP) antitaurina tira endavant i avui ha comparegut al Parlament un peculiar convidat. El torero José Miguel Arroyo, Joselito que en diuen ells, ha advertit que prohibir les corrides de toros és propi “d’una societat plena de complexos”.

Arroyo, que ha iniciat el seu discurs reivindicant la seva espanyolitat, ha seguit el discurs comparant les corrides amb una relació amorosa. “Tot sentiment i passió té part de crueltat”, assegurava el torero . Jo sincerament no sé quina mena de relacions tenen els espanyols als que ell es refereix, però no li desitjaria a ningú que la seva relació acabés com la del torero i el toro.

Cada vegada que algú surt a defensar la salvatjada feta espectacle queda més clar que aquesta és l’afició dels bàrbars, sàdics poc evolucionats. Ningú ha d’oposar-se als toros per ser una tradició vinculada a l’espanyolisme més analfabet sinó pels simple fet de la coherència racional que hem de defensar.

Vist que vivim en una societat poc evolucionada on encara es toleren tradicions cafres, per molt aberrants que siguin, cal prohibir les corrides de toros de forma radical. Només des de la contundència els amants de la crueltat podran adonar-se que torejar no és cap art, que davant el toro, rere les espases, les banderilles, l’estoc i el capot no hi ha res més que sadisme i malaltia.

En una societat avançada les corrides de toros evolucionarien i adoptarien el model de les corrides de Portugal o Miami, corrides on no es sacrifica cap animal i els espectadors no aplaudeixen un brètol amb les mans brutes de sang.

Article publicat el 5 de març al diari Avui.
Article publicat el 19 de març al setmanari del Tot Sant Cugat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Visca els torus!!! Home, no ens treguis la festa...

Anònim ha dit...

Sí, visca els toros! (però els volem vius)

Anònim ha dit...

VISCA ELS TOROS!!!
VULL RECORDAR ALS IGNORANTS CATALANISTES ANTITAURINS (HI HA NACIONALISTAS PROTAURINS), QUE CATALUNYA A TINGUT UNA GRAN TRADICIÓ TAURINA, QUE A BARCELONA HAN HAGUT FINS A TRES PLACES DE TOROS, QUE LES TERRES DEL EBRE SÓN MOLT TAURINES, QUE A BANYOLES ENCARA HI HA UNA PLAÇA DE TOROS, I QUE LA TRADICIÓ TAURINA NO NOMÉS ÉS ESPANYOLISTA, SINÓ QUE ÉS MÉS AVIAT HISPÀNICA. LA PROVA ESTÀ EN QUÈ HI HA TOROS AL SUD DE FRANÇA (POBLE MOLT TAURÍ), A PORTUGAL,I COM A CONSEQÜÈNCIA, A MÈXIC I COLOMBIA.
ÉS MÉS, L'APODERAT D'UNS DELS TOREROS MÉS IMPORTANTS DEL NOSTRE PAÍS (JOSÉ TOMÁS), SALVADOR BOIX, A MÉS DE CATALÀ, ÉS INDEPENDENTISTA, PERÒ UN APASSIONAT DE LA FESTA.

Lluís FR ha dit...

Es pot ser independentista, pro taurí i sàdic com en Boix. També es pot ser baixet, moreno i pobre... no té res a veure.

Heu d'entendre que les tradicions evolucionen i que al sXXI ja no podem permetre que d'una tortura se'n faci un espectacle.

Aquí ningú jutja els toros per ser catalans, espanyols, portuguesos o francesos. Els toros s'han de prohibir per ètica i respecte.

Si el món taurí fos intel·ligent faria evolucionar les corrides com han fet a Portugal o Miami. Si no evolucionen acabaran mortint, només és qüestió de temps.