27 de desembre del 2007

Tot un pamflet comunista

El Tot Sant Cugat de la setmana passada publicava a la columna de “El Cercador” un escrit propi d’un combatent soviètic a la segona guerra mundial. La columna, signada pel propi setmanari cridava a la ciutadania santcugatenca a “sortir al carrer”, “agafar les velles pancartes” i si cal també, defensar la zona de Torre Negra amb la pròpia vida.

Aquests nous herois que lluiten per a l’expropiació forçosa dels terrenys de Torre Negra, demostren ser grans desconeixedors dels valors de la democràcia, de la llibertat, de la propietat privada, del sentit comú. Fent demagògia quan es parla del Tribunal espanyol, demostrant obertament que són una colla d’envejosos que posen els seus interessos per sobre de la justícia, no arribarem enlloc, si més no, contribuiran a que les persones amb seny creguin en una resolució favorable per a totes les parts.

El cas és que a la Segona Guerra Mundial la lluita tenia sentit, la llibertat era quelcom imprescindible que s’havia de defensar amb la pròpia vida, tant com la Torre Negra a Sant Cugat, segons el Tot Sant Cugat.
Per als sectors menys dialogants de la nostra ciutat, aquests terrenys, on la constructora Nuñez i Navarro hi té el 60% , ha de preservar-se, s’ha de mantenir intacte, independent i aïllada d’aquelles persones tant dolentes que el Tot Sant Cugat defineix com a “pijos”. Sí senyors, la columna del Tot de la setmana passada començava criticant unes possibles “cases adossades dels pijos” a la zona i acabava carregant contra un “pla de construcció d’un barri pijo a Torre Negra”.

Què o qui són els pijos? Qui ve de Barcelona a viure a la nostra ciutat, qui viu en torres o cases adossades, qui sap vestir, qui llueix roba de marca, qui porta els fills a les escoles privades, qui no és d’esquerres, o símplement aquells que no estem a favor de les expropiacions indegudes?
Carta publicada al setmanari del TOT Sant Cugat, la primera setmana del 2008

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Lluís,
A casa nostra som uns dels propietaris de terrenys a Torre Negra.
Pel que comentes, crec que tu també estàs afectat, o al menys sensibilitzat.
La veritat és que crec que s’haurien d'acostar postures i trobar una bona solució per a tots, màxim després de la recent sentència del TSJC.

Sabeu qui lidera aquest apropament d’alternatives i compensacions?
L'Ajuntament?
L'Associació de Propietaris de Torre Negra?
Saps com podem contactar l'Associació (links, telèfons)?

Perdona que de moment volem mantenir l'anonimat, per evitar cap pressió externa.

Gràcies

Anònim ha dit...

Hola bona tarda,
doncs el president de l'Associació de Propietaris de la Torre Negra és en Pere Feliu, el seu correu electrònic és: pere@feliu.com , i sé que de tant en tant es reuneixen uns quants propietaris al Celler Coperatiu. Espero haver servit d'ajuda.

Salut i sort.

Lluís Feliu i Roé

Anònim ha dit...

Hola Lluís,
Sí, gràcies per la info, a veure si tenim sort...
;-)