7 de juny del 2011

El nerviosisme monàrquic

En menys d’una setmana pare i fill s’han enfadat i han trencat amb l’estricte protocol per mostrar la seva prepotència.  Els que van ser assenyalats i posteriorment elevats pel dictador, caminen clofolls i ferms per davant d’una societat que llegeix, evoluciona i recorda.

A l’estat espanyol el  vassallatge existeix i quan un republicà retreu la seva condició desigual  el monarca li etziba que ha “aconseguit un minut de glòria”. La superioritat reial res té a veure amb l’excel·lència, sinó amb el passotisme d’un poble, la supèrbia d’una família i l’egoisme analfabet de l’entorn que l’envolta.

El rei d’Espanya, Joan Carles, s’està fent gran i considera que la premsa el presenta en un estat de salut pitjor del que està. Fa una setmana va pixar fora de test i va dir que “el que us agrada és matar-me i posar-me un pi a les tripes cada dia”. Una setmana més tard el protagonista és el seu fill, Felip de Borbó, que després d’escoltar els “desitjos” d’una jove republicana li diu que “ja has tingut el teu minut de glòria, això no arriba enlloc”.

Per dignitat la monarquia ha d’acabar, s’ha d’apagar. Els reis veïns saben que han tocat sostre i per això aquest nerviosisme evident i públic. El súbdit mor i esdevé ciutadà, és qüestió de temps.

Article publicat a directe!cat

13 comentaris:

Àngels ha dit...

si es mantenen amb el seu treball en a mí no em molesten, paso....ni m'enrecordo q hi son, be sí, quan a la pelu els veig amb les seves cirugies estètiques..je,je..

Jordi Capella ha dit...

La monarquía es la menys democràtica de totes les institucions, sino com s'explica que un pugui arribar a ser rei per haver nascut d'un determinat úter?
En momentsde crisis com aquest, no podem mantenir una familia de paràsits, que no foten brot, a part d'esquiar a Vaqueira. Per aixó el millor que podem fer es privatitzar la monarquia i qui vulgui ser rei que pagui.

Karme ha dit...

Totes les monarquies son patètiques, absurdes. anacròniques i no tenen cap raó de ser. Crec que son tan inútils com aquests personatges que surten als programes de tele 5, cobrant una pasta important per no fer res de res. Ja fa molts anys que els contes de prínceps i princeses no me'ls crec i no suporto tants privilegis davant de tanta injustícia social. Jo he de pagar els meus impostos tot i que els meus ingressos mensuals son de 426.- €. Ells no paguen cap impost, només cobren per no fotre rés i no poc. Fóra les monarquies i mes la dels Borbons que tant de malt han fet sempre a Catalunya. Amb la Independència, Catalunya se'ls trauria de sobre. Que els alimenti aspagna, si son tan necessaris.

Jordi (SC) ha dit...

Teniu raó en això que dieu. Jo ho he dit moltes vegades en aquest fòrum: Qui vulgui rei, que se'l pagui. Més a més és inadmissible que aquesta mena d' institució existeixi quan ens l'han imposat per la força de les armes. Més a més, és inadmissible que uns personatges d'aquesta mena existeixin en les mateixes condicions que les que existien en temps dels contes de la Blancaneus, la Ventafocs i els temps des castells feudals i del dret de cuixa. Aquesta mena de personatges, representen per a bona part de la societat del pais que ens toca viure, com si aquella societat "fardés" de cotxe nou, vaja!!! vull dir que s'hi muden, quan ens estan xuclant de la memella només per anar de vacances a Mallorca i fardar de iot... ah! sí, i per a passar al davant de qualsevol llista d'espera de qualsevol hospital públic, on hagin d'anar a raure per malaltia.

Jordi (SC) ha dit...

Ja, ja, ja. Molt bé, sí senyora. Només incidint sobre el què diu en la seva última ratlla, aquesta estofa de gent, no són necessaris absolutament per a res, només per a fer-se rics a les nostres esquenes. No serveixen per a res si no és com les models, les quals es guanyen la vida només per a exibir-se i sortir a les revistes rosa.

Josep ha dit...

Nosaltres no ens hem de ficar amb la monarquia espanyola, com no ens fiquem amb la de Mònaco. Els espanyols han de poder fer com vulguin, i a nosaltres no ens ha d'importar. Hem de parlar de si volem cap rei al nostre país, no de quins reis tenen als altres països.

Jordi (SC) ha dit...

Teòricament té raó, però només en la teoria, perquè ara per ara, a tots els qui estem inscrits com espanyols, ens agradi o no, hem de pagar a aquesta gentalla molts milers d'euros per viure amb totes les comoditats hagudes i per haver, per nos costar-los un duro cap concepte de la seva vida, nutrició, vehicles, ni tampoc hipoteques perquè els van reglar un palau, vacances on vulguin, iots, la vivenda o pis de la reina a Londres (ja m'imagino quina mena de vivenda) i cobrant el 100% del sou, perquè per fer el què fan, que no han fet mai res, a nosaltres ens retallen les pensions, els sous, la sanitat, l'educació i al damunt els hem de pagar impostos per afartar-los. Ara bé, si Vostè vol rei, com algú més ha dit en aquest fòrum i jo també, pagueu-lo vos, i menys quan aquest home, el rei, mai no se n'ha desdit del jurament al moviment del dictador. En què quedem, monarquia o dictadura ??? i en cas de monarquia per què ????? I menys la borbònica que no volen més que el nostre anorreament com a poble amb l'ajut dels franquistes peperos i sociates.

Karme ha dit...

Ja t'entenc el que vols dir, però els Catalans també paguem els seus capricis, mentrestant siguem un País dominat pels invasors. Amb la independència deixaria d'importar-me. Ja s'apanyaran si ho volen pagar.

Lluís Feliu ha dit...

Moltes gràcies pels comentaris,
jo crec que hauríem de parlar més sobre la monarquia, així potser faríem que la gent reflexionés i s'adonés del poc sentit que té mantenir-los. Simplement per respecte a la democràcia i a la igualtat, cal que treballem fermament per acabar amb aquesta raresa.

Marc CM ha dit...

Tant de bo el súbdit esdevingués ciutadà infaliblement... però només el temps té la resposta, sic...

PD: estic d'acord, Josep, en general.

Xarf ha dit...

Jo penso que hauríem de proposar que en la declaració de la renda s’inclogués la monarquia al mateix nivell que l’Església i les ONGs... Qui ho vulgui, que ho pagui.

l'Esteve ha dit...

La monarquia (totes les monarquies) a dia d'avui a mes de caduca es una institució que quasi es podria titlar d'amoral. M'explico; per dret de naixença es pot heretar una o mes possessions, negocis, diners , però... ¿¿¿UNA NACIÓ?????. Això es aberrant i mes en el segle XXI. Fa centenars d'anys en els que el rei havia de ser i demostrar que era el mes valent, el mes intel·ligent i el mes ossat tenia una raó de ser , però tot això esdevingué caducat i finiquitat amb la evolució de la societat on el mes intel·ligent era l'emprenedor, el negociant, l'oficial del gremi... no senyors, la monarquia i el seu seguici de 'nobles' (abans l'aristocràcia, avui la jet society , o la 'gente guapa') que no foten ni brot i son una càrrega per el seu país (i pel nostre que els hi paguem part dels nostres impostos) no te cap justificació, i per això em sento encara mes independentista , per que una Catalunya INDEPENDENT no sera una monarquia

Karme ha dit...

Totalment d'acord, Esteve. S'ha d'acabar tanta prepotència i privilegis de quatre que es creuen amb mes drets, per real decret. Fóra la monarquia i volem la INDEPENDÈNCIA.