9 de juny del 2011

El club que volem

El Barça del present sembla que no té gaire futur.  El Barça de l’alegria, d’Unicef i la catalanitat, dels  joves de la Masia, de l’orgull de les seccions, del somni de formar part del millor equip del món s’acaba al ritme que el seu president va prenent noves decisions.

Ja van embrutar la samarreta del primer equip de futbol al posar-hi el logotip de la Qatar Fundation i relegant a una situació molt secundària el d’Unicef. Ara però,  el cor social, el pulmó blaugrana, la proximitat que generaven les seccions amateurs del FC Barcelona ha quedat tocada per la decisió de reduir els seus pressupostos.

La junta directiva del club blaugrana ha decidit que les seccions amateurs competeixin només en l’àmbit català, que es redueixin els pressupostos de tots els equips no professionals i se suprimeixi la secció de beisbol.

Les tres mesures per reduir el dèficit de les seccions amateurs  atempten contra els valors del club i són respostes poc pensades per fer front a una crisi econòmica que afecta a tots els sectors. L’actual directiva del Barça hauria d’haver previst la despesa de les seccions i potenciar la cerca de patrocinadors que puguin col·laborar en mantenir el bon rendiment de les seccions.

Article publicat a directe!cat

8 comentaris:

Oriol ha dit...

Apreciat Sr. Lluis Feliu,
No puc estar més en desacord amb el seu article:
- "El Barça de l’alegria, d’Unicef i la catalanitat, dels joves de la Masia...", que jo sàpiga, continua amb la mateixa identitat i volen fer créixer els seus valors.
- "Ja van embrutar la samarreta...", primer de tot i sense faltar el respecte a ningú, la samarreta ja es va embrutar posant una publicitat i a sobre pagant el Barça! i segon, si no hi ha efectiu d'un lloc s'haurà de treure, no?
- Lo de les seccions amateurs et donc la raó, perquè llogar un autobus i anar al país veï tampoc és tant car!
- Lo del beisbol? Una secció NO professional on més del 70% dels jugadors són estrangers i cobren un bon sou? Crec que s'ha fet el correcte.
S'ha de potenciar l'esport de base i si volen ser professionals se'ls hi busca una sortida.
Opinió personal i intransferible.

Lluís ha dit...

Gràcies pel comentari Oriol,
vull explicar-te la meva visió sobre aquest tema i després cadascú podrà estar d'acord amb una visió o altra.

Sé que el club ha pagat molts diners per poder portar el logotip d'Unicef a la samarreta. Però estic segur que la imatge de marca del Barça ha millorat de forma espectacular des del moment que va començar a fer accions amb Unifef. El Barça del "més que un club" ho demostrava al pagar per portar Unicef al pit en uns moments en que tots els equips es venien a l'empresa o institució que més diners pogués pagar.

Pel que fa al projecte actual, des del meu punt de vista, encara avui intenta seguir el camí que va traçar el president Laporta i la seva directiva. És un projecte però que sense l'ambició i la il·lusió dels qui van dirigir el club no crec que tingui gaire futur.

Haurem de veure com evoluciona, però amagant Unicef, retallant les seccions, no mimant als socis, perdre la proximitat del president amb l'afició...sembla que no tingui gaire futur. Espero que en Guardiola i en Messi segueixin per moltes temporades més però sense ells, el projecte actual acabaria per esfonsar-se segur.

Moltes gràcies

l'Esteve ha dit...

Jo soc culé de tota la vida però reconec que fins el terrabastall que s'ha produït amb l'anunci del retall de les seccions no professionals del Barça n'hi m'havia assabentat que el club tingués una secció de Beisbol , i per comentaris amb amics de tota la vida i culers des que van néixer , sembla que no soc un cas aïllat. Amb això vull dir que no penso fer un manifest de suport a seccions i/o activitats que la majoria de gent ignora la seva existència dins el club. A mi el que em molesta de debò es l'actitud fins avui covarda, d'una directiva que ha deixat sol al seu tècnic del primer equip de futbol davant els atacs i mentides de la caverna mediàtica espanyola dirigida des de Madrid i des de el Madrid. A mi em fot que el president del Barça es queixi de la rapidesa en que les victòries en Lliga i Champions han passat pràcticament al calaix dels records ... desbanquades pel mateix senyor Rosell en fer pública la seva tisorada a les seccions i no esperar unes setmanes per deixar-nos gaudir dels èxits esportius del nostre equip i em toca els bemols que el Rosell anteposi la seva amistat i no se si negocis amb el Florentino Perez abans que la defensa de l'honor del club. I per últim aclarir que la inversió a la UNESCO ha estat una de les mes profitoses per l'entitat , doncs l'ascens fins el número 1 dins el rànquing de clubs de futbol està molt lligat a la imatge de la UNESCO i això vol dir que el cost està mes que superat pels ingressos. Amb aquesta publicitat al cul dels jugadors i fent propaganda d'un emirat àrab , es molt posible que amb el temps es demostri que s'hi han perdut cales i prestigi. Donem temps al temps ....

Toni, Vic ha dit...

Al Sr oriol la secció de beisbol si no he llegit malament té més de 80 anys , el club està pitjor que durant la dictadura ? pitjor que quan el va deixar Gaspart ? Potser preferien el club que va dejar el Sr nuñez i el seu amic Gaspart sense un euro i sense equip . Que jo sàpiga aquest Sr s'han trobat un equip a dalt de tot i amb pocs retocs per fer ( l' únic que van fer bé es fitxar mascherano ,la resta ja hi era tot) .
Només havien de callar i recollir els fruits deixats per laporta ,txiqui ,cruyff, etc.. en canvi deixen sol l'entrenador , no contesten al madrid , retallen totes les seccions (cosa que no van dir durant la campanya electoral ) i pitjor tornen a treure al Sr. nuñez i a les penyes per tal de que en les seguents eleccions tinguin la reelecció assegurada com feia el ex-president de 22 anys .
Quan Guardiola n'estigui fart d'aquest colla veuren la repetició de la jugada (tot el que olora a cruiff fora i portaran els bogarde , reiziger , de boer i companyia )
Temps al temps i ja veureu on porten el Barça aquesta colla de pijos botiflers .

Ferran ha dit...

Jo com exjugador de beisbol del Hercules de l'Hospitalet com a centerfield, quan era una mica més jove, sempre recordare el matxs amb el Viladecans,Gava, St.Boi o el Barcelona, ja que eren els millors equips, però en el moment que tenint planter, el nostre president va començar a fitxar-ne'n americans i cubans molts ho vem deixar, ja que ells si cobraven o els hi pagaven a compte els seus estudis, mentre a nosaltres ho feien per amor als colors i equip. Entrenaments cada 3 cops per setmana de quasi 4h, entre fisic i musculació, i partit en el cap de setmana. I per aquell que no ho sapiga un partit pot durar-ne'n més de 4h. L'Hercules com altres equips tenen seccions des de infantil, al.levi,junior i fins senior. Aixi, que potser no hi ha cultura de beisbol a Catalunya, però els Viladecans ha estat durant quasi 20 anys consecutius el campió. I la gent del FC.Barcelona- recalco el FC -, que no sapiga la grandesa de les seccions que representen el seu club, no son culers, son seguidors d'un club de futbol

l'Esteve ha dit...

Tot es segons el color en que es mira. Jo no he seguit mai el beisbol , però si el Handbol , el Basket , el Hockey patins i per no ser seguidor del Beisbol no crec que ningú en pugui dir que no soc culer. Es com si a un senyor de Manresa , per no agradar-li les mongetes , ei !!!! que a mi m'encanten les seques, no se'l pugues considerar català. Crec Ferran , que t''equivoques al classificar i/o atorgar la qualitat de culer en funció dels gustos esportius. Jo de jove, feia judo i a can Barça no recordo que hi hagués secció dedicada aquest esport i no per això dubto de la vocaciò esportiva del club. Ja ho veus , soc seguidor d'un club de futbol , d'un club de Handbol , d'un club de Hockey però no puc dir que , segons el teu parer sigui cule. Doncs pocs culés hi ha pel mon , company ... i tot per culpa del Beisbol , que ja te collons la cosa

Ferran ha dit...

Esteve, jo he dit això: I la gent del FC.Barcelona- recalco el FC -, que no sapiga la grandesa de les seccions que representen el seu club, no son culers, son seguidors d'un club de futbol. Parlava de la gent que se'n diu culer, però solament del FC, sento

l'Esteve ha dit...

Entesos company ,i Visca el Barça i Visca Catalunya