10 de febrer del 2019

Demòcrates Sant Cugat és l’alternativa valenta


Fa pocs dies Demòcrates Sant Cugat va desmarcar-se de les Primàries per formar part de Junt per Sant Cugat, la plataforma impulsada per l’Assemblea que compta amb persones independents i amb el PDECAT.

No va ser una decisió fàcil, va organitzar-se una assemblea local extraordinària i després d’un debat intens es va prendre una decisió valenta. Dic valenta perquè el partit va decidir  fer el que ningú esperava, navegar contra corrent oposant-se al projecte d’àmbit nacional que Demòcrates de Catalunya sosté animant a tots els municipis a recolzar Primàries per la República.

A l’assemblea extraordinària es va decidir donar suport a la plataforma impulsada per l’Assemblea perquè es va evidenciar que Sant Cugat ja és un poble majoritàriament independentista, que Primàries per la República podia fragmentar encara més el vot sobiranista i que des de Junts per Sant Cugat es podrà defensar el model programàtic que el partit treballa, el model de ciutat actual i seguir contribuint a que l’Ajuntament sigui un clar impulsor i defensor de l’acceleració de la República.

Recolzar Junts per Sant Cugat és una aposta arriscada pel fet que topa amb el posicionament del partit a nivell nacional, però el diàleg, els valors democràtics i l’amor pel poble i el país han d’estar per sobre de qualsevol instrument jurídic o imposició de partit. Respectar la decisió de Demòcrates Sant Cugat de formar part de Junts per Sant Cugat servirà per veure’l com una alternativa responsable i valenta,  tant a nivell nacional com a nivell local.

Article publicat al TOT Sant Cuga