18 de gener del 2024

Vallpineda, ofegada però sense aigua

El barri de Vallpineda ha d'annexionar-se amb urgència a La Floresta, els seus veïns cada dia en tenen més arguments. El barri, que frega amb la zona de la Colònia Montserrat de Valldoreix i La Floresta, encara no està urbanitzat, les seves cases no tenen aigua corrent i l'ajuntament que l'administra, el de Molins de Rei, els abandona a consciència.

És curiós que mesos després de publicar-se un article on s'explicava que la renda dels veïns de Vallpineda és superior a la dels habitats de Molins de Rei, l'alcalde socialista d'aquell municipi anunciés que desapareixia la subvenció que permetia transportar aigua potable a les cases i que per protegir-se d'un possible incendi a Collserola, els mateixos veïns haurien de fer-se càrrec de pagar les franges de seguretat de la zona.

Ja no és una qüestió de sentit comú que Vallpineda s'annexioni a La Floresta, per proximitat i ús dels serveis. Ara, és el propi consistori qui castiga els veïns de la zona a pagar 10 vegades més cara l'aigua que els residents a Molins de Rei. Amb una subvenció que ha durat 25 anys, els de Vallpineda pagaven 5,5€ pel metre cúbic d'aigua que es transportava amb camions cisterna. Des de l'u de gener d'aquest any, els veïns ja estan pagant més de 13€ pel metre cúbic, el que representa una factura d'aigua de 325€ cada dos mesos (per una família de quatre persones que fa un ús normal de l'aigua).

L'abandonament o el càstig que l'Ajuntament de Molins de Rei exerceix als habitants de Vallpineda és majúscul, i la impotència dels residents els portarà a manifestar-se amb contundència. Cal recordar que un dels dipòsits d'aigua de SOREA que abasteix la Colònia Montserrat està situat a Vallpineda i que les canonades d'aigua de SOREA passen per davant de les cases de Vallpineda, però l'Ajuntament de Molins de Rei encara no permet connectar-s'hi.

Article publicat al TOT SANT CUGAT