26 de juliol del 2008

L’atur augmenta i el govern central no sap on mirar

La xifra de desocupats a Catalunya ha arribat a les 292.000 persones durant aquest segon trimestre del 2008 segons dades de l’EPA, enquesta que elabora l’Institut Nacional d’Estadístiques. A l’estat espanyol ja hi ha un nombre de desocupats que supera els dos milions de persones, arribant així al seu valor més alt des de l’any 2004.
Aquest increment d’aturats només és la punta de l’iceberg, una punta gelada que ja avisa que d’aquí a un any la xifra de desocupats serà major. Per la seva banda, el vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, assegurava la setmana passada, que “el context internacional, l’increment dels tipus d’interès europeus i l’encariment del petroli” són els factors que ens estan condicionant econòmicament. Solbes però, es mostrava tranquil·litzador ja que “han fallat les previsions de tothom, incloses les d’Alemanya i les del PP”.

Aquesta és la política socialista, pilotes fora i poca responsabilitat. Les previsions del PP i les previsions alemanyes poc ens importen si depenem d’un govern espanyol encapçalat per Zapatero i la colla de galifardeus que el secunden.