21 de gener del 2010

L'Espanya incurable fa pena

La malaltia espanyola s’arrossega de tant lluny que es pot arribar a creure que crònica o no, és inevitable. L’Eurocambra exhibia fins ara un original de la Constitució espanyola amb el lema “Una, grande y libre” i altres elements del franquisme, i ningú mai havia posat el crit al cel. Sense metge ni hora de visita el malalt camina coix i darrera d’ell hi anem tots.

La Constitució que s’ha exposat fins ara a l’Eurocambra és un obsequi de l’Estat espanyol a Europa i segons fonts del PP i del PSOE, s’havia d’exhibir perquè té “una valor històric incalculable” pel fet d’estar datada del 1978 i signada pel rei d’Espanya.

Em pregunto què passaria si Alemanya hagués cedit llibres o pancartes amb esvàstiques nazis o si Itàlia els obsequiés amb un bust del dictador Mussolini. Europa és conscient que el regalet espanyol amb símbols franquistes no té lloc a cap parlament democràtic però els principals partits espanyols han quedat retratats al justificar la Constitució franquista.

El president del Congrés espanyol, José Bono, ha anunciat que substituiran la Constitució, però ja és públic que tant el PP com el PSOE tenen el mateix esperit malalt, l’espanyolisme intolerant que recorda i no vol oblidar l’orgull dels qui parlaven i feien callar. El pacient camina malalt i no vol atenció, amb orgull exhibeix la seva bogeria mentre el seu rei segueix sense dir en què es gasta els 8 milions d’euros anuals que rep del seu Estat.

Article publicat a la web de Reagrupament.

12 comentaris:

Unknown ha dit...

Lluis esta constitucion esta aprovada en referendum tras la muerte de Franco. El 69% de los catalanes fueron a votar y el 90 y pico % voto que si. Que salga la que por aquel entonces era la bandera Española no tiene nada que ver con el origen de esta. O acaso tambien tenemos que renunciar al rojo y gualda porque en la bandera Española de la dictadura aparecia o al castellano porque era tambien la lengua de Franco.
Tio caes con una facilidad pasmosa en la demagogia y la propaganda barata. Por no hablar de las patrañas que te cuelan y que te crees a pies juntillas simplemente porque son fantasias que te gustaria que fueran realidad. O quieres que te recuerde aquellos presidentes que se habian unido a la causa reagrupament? Quiza me estoy alejando del tema pero lo que quiero hacerte ver es que estais tan obcecados que veis lo que quereis ver y obiais lo que no os interesa. Haciendo esto vuestra opinion pierde cualquier valor.

Xexi ha dit...

Lluís, abans d'escriure sobre un tema has d'informar-te be, i no només llegir el diari Avui i altres panflets separatistes.

Si sapiguessis alguna cosa d'heràldica i simbolisme sabries que l'escut que apareix en aquella constitució no té res a veure amb l'escut preconstitucional. L'escut d'aquella constitució es va dissenyar unica i exclusivament per període de transició, i efectivament, el seu valor (d'aquell exemplar de la constitució) és incalculable.

Parles d'Alemania i dels simbols feixistes, però no tens en compte que l'escut oficial d'Alemania, al igual que durant el nazisme és un Aguila Imperial.
Per a la teva informació l'Àguila Imperial en un escut no és un símbol de feixisme, és un símbol que mostra la unió i la força, per això el van adoptar els romans, Napleó, els Nazis, Espany, EEUU, etc...
Per altre banda, sapigues que l'escut que tant critiques recull les armes de l'antic regne de Catalunya i Aragó (Fernando el Católico), així com les del regne de Castella (Isabel la Católica). Si compares els dos escuts potser fins i tot tu podras veure'n la diferència.

Si fessis l'esforç de no caure en la crítica facil i gratuïta i algun dia et molestessis en contrastar la informació, i sobre tot, fessis l'esforç per informar-te una miqueta sabries que aquest article és una cagada com una casa, que demostra una total ignorancia en materies com la heràldica, el simbolisme i la història.

I el fet que els Eurodiputats d'ERC s'hagin queixat i hagin posat el crit al cel només demostra que són, tal i com has fet tú amb aquest article, uns ingorants en algunes matèries.

Lluís ha dit...

Així doncs dius que tots els nostres representants a Europa són ignorants? En Romeva i en Tremosa ho han criticat igual que Erc. Potser ets tu qui hauria de llegir més premsa,sobretot la de casa,que és la que més cobreixa l'actualitat catalana. Si em trobo una esvàstica en un llibre alemany també hauré de creure que es tracta d'un sìmbol budista?no gràcies

Xexi ha dit...

Pots dir i pensar el que vulguis. Jo només t'he explicat com són les coses. I el fet que en Romeva i en tremosa ho critiquin no els converteix en persones informades i formades en les "ciencies" que estudien els escuts, els simbols i la història.
No he entrat a volorar si hem de llegir premsa o no, jo només he dit que no et limitis a llegir l'Avui i després opinar. Primer llegeix l'Avui (o el que sigui) i després busca informació, per poder opinar amb coneixement.

Se perfectament que això que et dic te la suda, perquè és més facil manipular, inventar i escriure discursos populistas i incendiaris.

Unknown ha dit...

Xexi 100% de acuerdo con tu opinion y en parte es lo que queria decir en mi intervención. Pero yo añadiria una cosa mas: como saben que el 90% de la poblacion no se va a molestar en contrastar lo que dicen los medios, estos mienten deliberadamente tergiversando la realidad a favor de sus intereses. Este es uno de esos casos. Y si los periodistas que acaban de salir de la fabrica ya actuan de esta manera, mintiendo deliberadamente o no molestandose en contrastar determinadas informaciones porque eso supondria perder la razón mal vamos en Catalunya.

Ricard ha dit...

Lluís, t'equivoques. Jo qui veig malalt es algún autor de comentaris de aquí d'alt.

Unknown ha dit...

Considerar un enfermo al que piensa diferente ya lo hacia Hitler.
Parece que sus valores estan en alza en Catalunya.

bacus ha dit...

¡Una, Grande y Libre!

http://es.wikipedia.org/wiki/Una_grande_y_libre#.C2.A1Una.2C_Grande_y_Libre.21

# «indivisible», negando la posibilidad de cualquier separatismo o incluso descentralización territorial;
# «imperial», por el Imperio perdido en América y el que se quería construir en África;
# y «no sometida a influencias extranjeras», en referencia a la imaginada conspiración judeo-masónico-marxista internacional (obsesión personal de Franco) o concretada en la Unión Soviética, en las democracias europeas, en los Estados Unidos (hasta los acuerdos de 1953) o el enemigo exterior que tocara en cada momento, así como en la larga lista de elementos del interior que se calificaran de antiespañoles, rojos, separatistas, liberales.

Amb aquests lema vols passar pagina de 40 anys de dictadura i unir als "espanyols"?

sobre que el va votar afirmativament molta gent és comprensible amb el refrany "la bolsa o la vida"

bacus ha dit...

l'imperi romà, el napoleonic, el nazi i en menor mesura el gringo, quina tropa.

L'àguila en principi significa destresa militar pels romans però ja veieu que ha acabat representant.

Unknown ha dit...

Solamente diré que el nacionalismo catalán actual no está muy lejos del nacionalismo fascista de Franco. El enemigo exterior (en este caso representado por la caverna españolista que conspira contra la gran Catalunya), el imperialismo "dels Països Catalans", anexionandose territorios como las Isalas Baleares o la Comunidad Valenciana. Por no hablar del Anticatalanismo del que se acusa a todo aquel que no comulga con sus ideas.
Renegais de Franco pero os habeis convertido en la misma mierda.

Señores, dais pena.

P.D. Bacus te diria que leyeras libros de historia (seguramente no los tengas pero en las bibliotecas son gratis) en vez de hacer caso a todo lo que dice la wikipedia, ya que esta esta escrita por personas que muchas veces no tienen ni idea.

Anònim ha dit...

Angel y Xexi sí que son fascistas. Justificando símbolos franquistas en la constitución que nos tendría que representar a toda España. Ningún demócrata puede defender la "España grande y libre" que aparece en ese documento.

Xexi ha dit...

A ver paranoicos, yo no he defendido ningun símbolo fascista. Pero vosotros a vuestro rollo. Hacéis gala de la misma "paranoia" que el resto de nacionalistas, ya sean españoles o catalanes. Veis enemigos en todas partes.

A Ricard le diré que considerar enfermo a una persona que opina diferente le convierte en un tio muy tolerante. Podrías proponer la pena de muerte para los que piensan diferente, así te aseguras que tu opcíon sea la elegida.

A Bacus le diré que más estudiar y menos copiar de internet. Si supieses algo de heráldica sabrías de que hablas al comentar los símbolos del escudo, tanto del que nos ocupa como de cualquier otro. Aunque seguramente no tienes ningún interes en aprenderlo, porque probablemente sea un planteamiento diferente al que tú defiendes, y eso no puede ser. Igual que a Ricard, se te ve muy tolerante. A ti te propongo que defiendas la censura, así sólo escucharas opiniones parecidas a la tuya.

I de Anònim... prefiero ni hablar. Qué coño, hablemos. Un fascista NO es una persona que defiende simbolos franquistas o cualquier otra clase de símbolos. Un facista es una persona intolerante que intenta imponer sus ideas y no respeta ni acepta las de los demás. Vaya, igual que tú, no?

A mi podéis llamarme muchas cosas, pero fascista no, porque básicamente respeto vuestras opiniones y no intento imponer mi razón universal (al contrario que todos vosotros, que creeis que vuestra opción es la única). La gracia de la sociedad en que vivimos es la diversidad, cosa que por lo visto a vosotros no os gusta demasiado, no? O somos nacionalistas-separatistas como vosotros o mejor no opinamos, verdad?
Respecto a los de la "España grande y libre", sólo diré que a mi me da igual, pero me parece que es lo mismo que els "Països Catalans", que incluyen Valencia y Baleares porque sí, sin preguntarles a ellos. No seamos hipócritas!!!!

Vemos muchos defectos en los demás, pero no vemos los propios, no? Se os ve que además de tolerantes sois maduros.
Y por cierto, os animo a apuntaros a un curso de lectura, porque quien haya visto en mis textos anteriores una defensa del franquismo es que no sabe leer, o simplemente busca una excusa para la polémica.

Un saludo a todos