8 d’abril del 2010

Franquistes al descobert

Jutjar a Baltasar Garzón per un presumpte delicte de prevaricació amb la investigació dels crims del franquisme és pura demagògia feixista. El magistrat del Tribunal Suprem espanyol, Luciano Varela, ha seguit el joc de l’Espanya que no perdona, dels odiats dements que insisteixen en promoure el totalitarisme, la censura, l’opressió i la pena.

Espanya fa pudor a moltes coses però corrupció i feixisme és el flaire preeminent en una actualitat merament malalta. El judici a Garzón podria ser una cortina de fum per esquivar més esquitxades de corrupció a l’huracà del Partit Popular, però sigui una estratègia per desviar l’atenció o no, el que ha quedat clarament palès és el caràcter ultra-dretà i feixista d’aquesta institució judicial.

La ciutadania està veient com en ple segle XXI se segueix impedint la investigació de crims comesos pel feixisme. El Tribunal Suprem està ocultant crims del franquisme i sense cap mena de vergonya llueix la caspa retrògrada d’algun dels seus magistrats. Democràticament Espanya fa pena i no és digna de seure al costat de països com Argentina, Alemanya o Xile, estats on la justícia sí ha actuat amb fermesa per restablir la dignitat de les víctimes de les dictadures que han viscut.

3 comentaris:

Azdak ha dit...

Home...acusar al senyor Varela, fundador de "Jueces para la Democracia" de feixisme em sembla que és saber mooooolt poquet sobre la història judicial espanyola.

Anònim ha dit...

El senyor Sostres, ex redactor del diari Avui era un columnista respectat defensor de la llengua. Ara però treballa al diari que tan havia criticat, el Mundo.

Azdak, la gent canvia. La gent bona no és aquella que ha fet algo positiu a la vida, sinó aquell que intenta fer-ho bé tota la vida, no sé si m'explico.

Azdak ha dit...

Molt bé, en això no et trec la raó, ni tampoc en el fet de què una gran part dels mitjans de comunicació s´estan aprofitant de la situació per carregar contra Garzón.

Però el que vull dir és que no veig en l´actuació del Tribunal Suprem res del que es diu en aquest article. Hi ha una llei d´amnistia (probablement injusta, sí, però en vigor) que el sr. Garzón no va tenir en compte en el moment de instruir el cas...i, per tant, ens trobem davant d´una conducta que pot encaixar en el tipus penal del delicte de prevaricació.

Fixa´t que dic "pot", ja que no m´atreveixo a assegurar que constitueixi l´esmentat delicte...però arribats a aquest punt, el sr. Varela ha fet el que ha de fer qualsevol jutge quan veu indicis deictius: processar al pressumpte responsable, que en aquest cas és també un jutge.

Sí, és penós que hagi de ser per una denúncia d´un sindicat de idees bastant....discutibles...però el que no pot fer un Tribunal és no començar la instrucció, si hi ha motius per fer-la, només perquè no li agradi el denunciant o querellant.