28 de juliol del 2010

Adéu a les curses de braus, benvinguts al segle XXI

El Parlament de Catalunya ha prohibit les curses de braus per majoria absoluta. Amb 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions, Catalunya ha dit prou a la tortura d’animals feta espectacle i una vegada més ha fet evident les diferències amb la resta de l’Estat.

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) avalada per 180.000 ciutadans i presentada per la Plataforma Prou, ha tirat endavant i a partir de l’1 de gener del 2012 s’aplicarà la prohibició de les corrides de toros. Rere la decisió del Parlament hi ha opinions enfrontades, mentre els protaurins defensen el debat identitari apel·lant a no prohibir les tradicions, els antitaurins es feliciten pel triomf de la raó i el respecte a la vida dels animals.

El debat és intens i els mitjans internacionals se’n faran ressò. Un cop més, les reaccions dels partits espanyols ens ajudaran a tenir més clar que cal tallar amb Espanya. La Catalunya civilitzada sap separar el que és tradició del que és raó i ètica. La Catalunya evolucionada s’ha vist obligada a prohibir allò que al segle XXI ja era una paradoxa històrica, una raresa bàrbar que ens condemnava i ens retornava als orígens més sàdics i primaris dels nostres avantpassats.

Podem dir que els nostres polítics han donat la talla i ens han alliberat del llast vergonyós que permetia seguir fent espectacle de la mort. Ara però és el torn de les plataformes protaurines i dels partits espanyolistes, un cop més les seves reaccions ens seguiran allunyant d’Espanya i del futur que ens proposen

El PP ja ha dit que proposarà una llei al Congrés espanyol per anular la prohibició, basant-se en un estudi que diu que el Parlament de Catalunya no és competent per prendre aquesta decisió, mentre però, una desena de diputats britànics han presentat una moció de suport a un possible referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Els diputats del Parlament de Londres no són els únics que plantegen la independència de Catalunya, la veu del poble s’escampa, la flama avança i el somni és a tocar.

Article publicat el 29 de juliol al diari Avui.
Article publicat a la web de Reagrupament.

3 comentaris:

Ricard ha dit...

Era una broma de mal gust, tard o d'hora tenia que acabar. Felicitats a tots!

UNITAT Imprescindible ha dit...

Es cert, tots els independentistes estem emocionats, ja li he dit adéu al meu passaport espanyol tan odiat però pateixo, pateixo molt i no ho veig gens clar, no entenc perque si tots sóm independentistes no podem anar junts, perque no sóm capaços d'adonar-nos que aquesta és una oportunitat única, que si cremem l'electorat espanya pendra posicions i mai mes ens deixaran aixecar el cap. Nois, ara és el moment de lluitar junts per allò que volem tots i pel be de Catalunya!

Màrius Viella ha dit...

El Parlament de Catalunya , ha aprovat prohibir les curses de Braus a partir del 2012; la meva opinió personal, es que ja fa anys que es tenia d’haver aconseguit , i crec que s’ha de continuar apostant per eliminar tot aquells “entreteniments lúdics” que comporta la violència i el maltractament de qualsevol animal ; espero que aquest pas que ara s’ha donat , el TC sigui mes respectuós que amb l’estatut d’autonomia de Catalunya , que de ben segur , que el PP hi recorrerà, i que dubto molt de poder gaudir de l’eufòria , que avui s’ha viscut al Parlament , quan ja tenim l’experiència del Setembre de l’any 2006 quan el PP, va posar aigua al vi, amb la complicitat del TC, que fins i tot els va aconsellar la rectificació del procediment