20 de juliol del 2010

Solidaritat Catalana, front comú i independència

L’objectiu és clar, el camí està marcat i les eines estan preparades. Joan Laporta, líder de Democràcia Catalana, el jurista i director del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena i Uriel Bertran, diputat d’ERC i portaveu de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, han proposat públicament que “tots els partits que en algun moment han apostat per l’Estat propi” es presentin junts en una gran coalició.

Com van fer els polítics catalans el gener de 1906 per aconseguir l’autonomia, avui es proposa una coalició on CiU, ERC, ICV-EUiA, Reagrupament, les CUP i plataformes ciutadanes, hi estan convidats. Solidaritat Catalana per la Independència és una bona proposta que pot arribar a ser l’eina definitiva per assolir la plena sobirania, i es que cal recordar que al 1907 les diferències entre els partits eren “molt més grans que les actuals”, afirmava López Tena a la presentació.

Mètode

La proposta de Solidaritat Catalana és senzilla, sumar per guanyar. I és que en una roda de premsa han explicat que ,segons les adhesions que rebin, el proper setembre es farà la primera assemblea nacional per confeccionar les llistes electorals. L’objectiu és simplement la d’assolir una majoria independentista al Parlament que declari unilateralment la independència. Després de la declaració s’hauria de consultar en un referèndum i si sortís aprovat establir l’Estat Català.

Properes reaccions

La proposta és bona i arriba quan la ciutadania catalana té la necessitat de seguir parlant. Després de la passada manifestació del 10 de Juliol, els independentistes s’han adonat que el seu clam és majoritari. Les enquestes de diaris espanyolistes no han pogut ocultar les dades i ja han publicat que els independentistes són majoria (47% a favor, 36% en contra segons Noxa per LV), a això, a més s’ha de dir que l’independentisme creix i que amb pedagogia assolirà majories absolutes.

Ara però, en aquest context no serà fàcil prendre decisions. Especialment per als partits grans com CiU que les enquestes el posicionen prop de la majoria absoluta, i que depenent de les posicions que prengui podria perdre un bon gruix de votants.

Sigui com sigui és moment d’engrescar-se, ser valent i pensar en el futur de la ciutadania catalana. És evident que una coalició independentista seria el millor atac per exigir el nostre dret a existir sense complexos.

Cada cop som més i ja no hi ha qui ens pari!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estarem pendents de com evoluciona la proposta, molta sort