28 de maig del 2011

Emancipació nacional, de les paraules als fets

El president de la Generalitat, Artur Mas, aposta per un projecte “d’emancipació nacional” sense confrontació. Així de clar ho va declarar en l’acte de presentació del llibre que explica la història de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya. Mas vol promoure sentiments amb “càrrega positiva” i vol defensar un projecte d’emancipació nacional  sense confrontació ni “contraposició amb els altres, sinó a favor dels nostres objectius i de la nostra marxa com a país”.

El president és independentista, no se n’amaga i vol despertar el “màxim de simpaties i adhesions” possibles. Creu que no es podrà comptar amb l’estat espanyol per la transició de Catalunya però això no ha de ser motiu de confrontació, sinó d’autoafirmació catalana. Som molts, cada vegada més, i la transició cap al dret a decidir poc a poc va quallant en la societat.

És important que el president de la Generalitat pretengui ser el president d’una Catalunya Estat i vagi guiant al poble cap a un mateix objectiu. L’altre dia ja reconeixia davant la BBC que la majoria de catalans estan oberts a la independència i que cal treballar per a que hi hagi una consolidada majoria social a favor. Ara toca fer-li costat. Tenim el president, un govern majoritàriament independentista, les eines, els recursos i l’empenta de tot un poble emprenyat que anhela justícia. Aprofitem-ho i fins que no siguem Estat no ens distanciem més per possibles lluites fratricides, de classe o demés.

Article publicat a directe!cat

9 comentaris:

Juli ha dit...

De debó penses que el senyor Mas és independentista? Un senyor que parla espanyol a casa seva? Un senyor que pertany a un partit que mai s'ha 'mullat' quan ha convingut plantar cara a Espanya? De debó penses que aquest senyor pretén ésser president d'una Catalunya estat? He conegut alguns optimistes però tant com tu ben pocs.

ROSINA ha dit...

Si senyor
Ara ja toca començar a treballar i unir les nostres forces per la INDEPENDENCIA

Toni ha dit...

El millor del Sr Mas és que deu anar amb un diccionari de sinònims per tal de no pronunciar la paraula maleïda.
Ep ! convergents que no costa tant ,només es tracta de pronunciar bé INDEPENDÈNCIA .
Tota la resta es enganyar el personal.Així ens va

Atlasac, Vila-real ha dit...

Ho sabem oi? o sabem que tenim TIRANS INVASORS i BOTIFLERS però crec que ja es hora de conèixer-los, (que sóc un burro ho sap tot-hom) però no creu que seria bó també els REGIDORS que tenim si estan per una hipotética INDEPENDENCIA? una VOTACIO NOMINAL FULANO DE TAL SI, NO, ja està bé NO? que els de casa sempre sempre siguem els que ens portem TOTS ELS COPS? SIIII, SIIII, SIIII, sòc un "cochino" XENOFOB-RACISTA-FACISTA?- però també seré aquell que RECLAMAN LA LLIBERTAT MORIRA ESCLAU quins mérits que tindreu els que us quedareu ...esperant l´hora també.

Anònim ha dit...

Els independentistes UNITS podrem fer pressió per a que l'actual govern camini cap a l'estat. Independentistes del món uniu-vos, pero primer els catalans!

Josep-Lluís ha dit...

Doncs... que comenci el Govern (dels millors)a pensar a fer "pedagogia INTERNA"... amb anuncis als autobusos, al metro, la tele i ràdio.

Explicant: quin és l'espoli fiscal que pateix Catalunya, quina és la nostre Història, la nostre llengua i Cultura mil·lenària i com ens varen prendre els nostres drets civils i polítics a força de "sang i foc" al 1714... Això per començar i que tothom ho sàpiga.

Que si Catalunya fos un Estat independent, no hi hauria crisis, ni atur, ni "indignats"...

Hores d'ara ens miraríem el que passa a la Puerta del Sol de Madrid, com s'ho miren els alemanys, amb estupor... si fa o no fa, com ens miràvem les protestes dels grecs conta les "seves retallades" no fa gaires setmanes.

Tots els catalans hauriem de fer força i mantenir-nos ferms en les nostres conviccions per arribar assolir una Catalunya amb ESTAT.

Josep-Lluís ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lluís Feliu ha dit...

Moltes gràcies a tots,
crec que hem de ser optimistes i des de tots els costats treballar per saber establir ponts d'unió entre tots els independentistes. És evident que ens separen moltes coses però només units podrem optar algun dia a viure en una Catalunya lliure, oberta al món, responsable i encisadora. La convivència amb Espanya només ens porta grisó, conflicte i molt poca acceptació. Com bé ha dit en Josep Lluís, ens cal molta pedagogia i convicció.

Molta sort i ànim

Anònim ha dit...

Impresionante, payaso anticatalán y antisocial:

No existe ninguna convivencia de Cataluña con España, porque Cataluña ES España: "La millor terra d´ Espanya", como ya dijo Jaime I de Aragón en el s. XIII.

Además de analfabeto y desconocedor de la historia de tu región eres un insconsciente mentiroso: porque hay que serlo para desconocer que en una consulta informal reciente no llegaban al 16% de catalanes -y ampliando el censo a 16 años, poniendo urnas en las Playas...- los que eran partidarios de una quimérica independencia.

Independencia de vosotros mismos, zote, porque Cataluña ES España. Hay que ser descerebrado para ir arrastrando a tus conciudadanos hacia algo que no quieren, que no les conviene y que es un crimen monstruoso contra su mismas historia y su identidad, contra su cultura.