14 d’abril del 2014

Immersió Lingüística a les escoles

L’entitat espanyolista Convivència Cívica Catalana (CCC) ha tramès al departament d’Ensenyament de la Generalitat una sol·licitud, de 151 famílies, on demanen l’escolarització bilingüe.

La sol·licitud arriba just després que, a petició de cinc famílies, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi ordenat a 5 escoles que utilitzin el castellà com a llengua vehicular.

Sense entrar a valorar el nivell d’integració i sociabilitat d’aquestes famílies, cal saber com respondran les escoles afectades. La demanda que el català i el castellà siguin les llengües vehiculars a l’escola afecta avui 60 centres educatius del país.  

¿On anirem a parar si cada cinc famílies inadaptades hem de modificar el model educatiu dels més petits? Si fem pressió a algunes famílies xineses o marroquines també aconseguirem reunir les firmes que presenta l’entitat CCC...

Sigui com sigui, no hem de permetre que cap escola pública o concertada no respecti un model que ha funcionat durant tants anys i que cohesiona el nostre país. Pels qui no ho entenguin, haurem de cercar fórmules per explicar, de forma educada, que potser s’han equivocat de país. Oi que Londres no podem exigir l’escolarització dels nostres fills en català?

Article publicat al TOT Sant Cugat 
Article publicat al diari El Punt Avui el 17 d'abril

2 comentaris:

Ramon Miró Corominas (Cornellà de Llobregat) ha dit...

Totalment d´acord amb l´exposat, això no pot ser, ¿ o es que per altres lleis si surt una ínfima minoria en contra es fa tambalejar la llei ? Aquesta ho es de convivencia de base, de cohesió social, de germanor e integritat, i de altíssim nivell cultural i de respecta per a tothom. I aquest sapastes que s´anomenent Convivència Cívica Catalana, que tinguin el valor de posarse el nom correcte, perquè ni volen convivència, el civisme ni el coneixen, ni es senten catalans.

Miquel Altimires i Ros ha dit...

El que pretenen aquests esbirros és imposar-nos com sigui la llengua del país veí. Un motiu prou important per separar-nos per sempre del nostre botxí.