15 de maig del 2018

La plaça del Rei ha rebentat

Fa trenta anys Terra Lliure va col·locar un artefacte explosiu al bust del rei d'Espanya situat al que per pocs dies, alguns encara en diuen plaça del Rei. La pitera del monarca es va esmicolar però el seu nom va arrelar durant dècades.

Era el 1977 quan Manuel Fraga i els seus van venir a inaugurar un bust d'un rei que mai ha estat ni hem sentit nostre, encara que l'haguessin mal plantat a la nostra vila. Milers de santcugatencs, durant anys, hi hem fet vida i per a molts el seu nom ha passat desapercebut, com tantes altres imposicions espanyoles que a poc a poc van calant amb la pretensió d'assimilar-se. Però no, a Sant Cugat el pròxim 21 de maig farem un acte de dignitat i canviarem el nom del monarca pel de l'U d'Octubre.

Ha estat un acord entre PDeCAT-Demòcrates, ERC i CUP el que tornarà la raó al poble. Els artífexs els quals si volen, el dia menys pensat aprendran a desobeir l'absurd i ens atraçaran cap a la República catalana.

Han passat tres dècades de l'esclat i la nostra realitat ha canviat, la consciència ha despertat i els fets de la nostra història recent mai podrem oblidar. Exigim doncs poder celebrar aviat el nou nom de la plaça, acompanyats del President de la República, el MHP Puigdemont, i tots els demòcrates que lluiten per normalitzar la realitat del nostre país.

Adéu plaça del Rei, hola República, hola plaça de l'U d'Octubre!

Article publicat al TOT SANT CUGAT