3 d’abril del 2007

Permetre-ho...tot.

Ja fa dos dies que plou i segueixo sentint parlar de sequera. Avui i demà tot serà culpa del canvi climàtic, seguirà plovent però nosaltres culparem i seguirem sentint a parlar de la contaminació, una contaminació exagerada que ha provocat un canvi climàtic i amb ell la sequera de part de la terra.
Permetrem que el cabal d’aquests dies del riu Ebre arribi als 2.500 metres cúbics per segon amb perill d’inundar la capital del Baix Ebre, Tortosa, i també permetrem que tota aquesta aigua desaparegui a la desembocadura del Delta un cop es barregi amb l’aigua salada de la mar mediterrània... Aquest estiu els que tenim piscina o gespa al jardí rebrem clatellades per tot arreu, permetrem que ens carreguin impostos, permetrem rebre xifres exagerades mentre ningú es preocupa de fer pous públics en terrenys dels ajuntaments, ni fer embassaments, presses ni res per a retenir l’aigua. És més fàcil pujar el cànon de l’aigua, pensar en el present i parlar del canvi climàtic.
Als Estats Units moren abelles i molts creuen que és degut al canvi climàtic, ens permetem creure que així pot ser, a Andorra no ha nevat al principi de la temporada d'esquí i ens hem permès creure que podria ser pel canvi climàtic... i a Catalunya, com va quedar palès ahir en un programa del canal 33, ens neguen la llibertat i nosaltres ho permetem, també serà pel canvi climàtic que no podem plantejar-nos l’autodeterminació?.