28 de desembre del 2008

Cessament, dimissó o el inici del final?

Ja són sis els càrrecs de confiança republicans que han sortit per la porta del darrera en dos anys de segon tripartit. Emili Valdero va dimitir ara fa uns dies del seu càrrec de secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat.

Valdero tenia discrepàncies amb les maneres de fer del conseller Huguet però sobretot amb la baixada de pantalons continua d’ERC davant el PSC, acte que ha provocat la seva dimissió i el degoteig de vots constant que asseca als republicans. Per a l’ex secretari de comerç, “l’entreguisme d’ERC al PSC és total” i aquesta ha estat la raó definitiva per a que aquest polític de l’òrbita de Joan Carretero se’n torni a donar classes d’economia a la Universitat de Barcelona, per la porta petita però amb el cap ben alt.

Fa poc més de set mesos l’Emili Valdero prenia una important decisió, s’afiliava al sector crític d’ERC que lidera Carretero, el sector de Macià, el sector de l’orgull català i de tot republicà de seny. Valdero s’afiliava i amb aquest fet ja avisava que les coses havien de canviar a cal Tripartit II. No ha estat així, ans el contrari, Esquerra s’ha anat dissolent fins a convertir-se en el braç català del PSC. La imprudència dels polítics d’ERC l’acabarem pagant tots, però si a les pròximes eleccions CiU no té majoria absoluta, només esperem que no sigui massa tard per a poder establir el pacte nacional.