15 d’octubre del 2009

D'Alejo a Santiago i de Crackòvia a Polònia

Són temps de tempestes a la majoria de partits polítics. A casa uns i altres es retreuen pràctiques poc ètiques mentre que a l’estat el Partit Popular s’esquinça i cap cortina de fum ho pot evitar.

L’eurodiputat del PP, Santiago Fisas, declarava creure en la unitat lingüística dels Països Catalans mentre els seus companys de partit es bufetejaven a València i fins a Madrid. Fisas ha reconegut que “una persona de Perpinyà també és catalana”, és una cortina fumejant o un brot verd en mig del desert?.

Sigui el que sigui, Fisas s’ha desmarcat de la línia oficial del PP, s’ha compromès a treballar per l’oficialitat del català a les institucions europees i ha criticat que el català es parli al Senat “d’una manera simbòlica, un parell de vegades l’any”.

Fisas s’ha il·luminat en mig de la foscor del PP i ara queda esperar si el seu destí serà el d’una anècdota, el d’un ex eurodiputat popular o el del polític que va començar a canviar el partit de José María Aznar.

A Barcelona però, qui il·luminava era el president del Barça Joan Laporta. Amb torxa a la mà i un discurs ben preparat, va assistir a l’homenatge al president Lluís Companys, afusellat fa seixanta-nou anys al castell de Montjuïc. El president blaugrana va pronunciar un discurs purament polític on cridava els catalans a “aixecar-se” davant els qui “tracten Catalunya amb intransigència”.

Laporta feia el seu discurs al costat del president d’ERC, Joan Puigcercós. Alguns diuen que un dia ho farà al costat del president de Reagrupament, Joan Carretero, però el que importa avui és que un nou patriota declarat treballa pel renaixement de Catalunya. En poc temps el personatge de Laporta al Crackòvia farà el salt a Polònia i amb el temps, el desert català esdevindrà bosc.

Article publicat a la web de Reagrupament.

3 comentaris:

Xexi ha dit...

Res a dir sobre la part en que parles del PP. Crec que igual pot ser un brot verd dins un partit obsolet, però ja es veurà.

Però l'altre tema... el Sr. Laporta... uuuu!!!

El Sr. Laporta és un impresentable que ha fet servir el Barça per saltar a la primera plana política. És un impresentalbe per polititzar un club que tot i ser català te milers de seguidors NO catalans, que no s'identifiquen amb les idees polítiques d'aquest senyor.
Pots dir el que vulguis, que el Sr. Laporta ja estava a la política abans de ser president del Barça, que és el millor president que el Barça ha tingut, etc... En tot això tens raó, però ni de coña sabies qui era aquest senyor abans de que fos president del Barça. Abans d'això era un mindundi més, amb aspiracions polítiques, que ha arribat on està gràcies al seu sogre, perquè per ell mateix no ha aconseguit res. Si no haguès tingut el sogre posant pasta per un tubo ell no seria ni president del Barça ni res de res. Seria un advocat amb aspiracions polítiques que treballaria 14 h diàries en un bufet intentant convertir-se en soci del bufet. Per cert, ara el bufet on ell treballava porta el seu nom i pel que es veu lis va molt be gràcies a la popularitat que ha aconseguit el Sr. Laporta, tot i que ell ja no hi és mai.

El Sr. Laporta hauria de tancar la boca. A mi no em fa res que vagi a les manifestacions, doni suport als actes, etc.. però mentre sigui president del Barça, i per tant representant de milers de seguidors que NO comprateixen les seves idees hauria de tancar la boca i no donar discursos incendiaris. Això que s'ho guardi per quan deixi de ser president. El problema és que quan deixi de ser el president del Barça tornarà a ser un advocat, i amb els temps ningú es recordarà d'ell.

Això sí, de la gestió del Sr. Laporta no puc dir res dolent. Ha fet crèixer el Barça a nivell esportiu, i ha fet crèixer la cantera, cosa que em sembla encara més important.

Anònim ha dit...

molt correcte el que diu en Xexi,a vegades LLuis et pases de patriota i no per això tot es bó,Laporta crec que no es massa exemple de bon polític,personalment crec que es un trepa.

Lluís ha dit...

Jo crec que no cal donar-li més importància de la que es mereix en Laporta. Estem parlant simplement d'un personatge mediàtic que es declara independentista i amb això vull dir que el sr Laporta ens pot anar molt bé per estendre el missatge patriòtic. Gràcies companys!