28 d’octubre del 2009

Perseverança i coratge

L’atleta de la Cerdanya, Kilian Jornet, s’ha proclamat per tercer any consecutiu campió del món de curses de muntanya després d’adjudicar-se l’última prova del campionat del món. La proesa va tenir lloc la setmana passada a Malàisia on el català va marcar un crono extraordinari de 2h.40.41, el temps suficient per exemplificar el reconeixement al patiment i la perseverança.

El fondista català del Salomon Santiveri Outdoor Team va coronar-se per tercera vegada consecutiva com el millor corredor de muntanya del planeta. El seu secret ha estat aplicar el que fa anys van oblidar la majoria de polítics del nostre país; Persistència, coratge, humilitat i voluntat de millora com a pilars del bon treball.

En comptes d’intentar emmirallar-se amb polítics llunyans, en comptes d’intentar aconseguir aquella foto a la Casa Blanca o el reconeixement afalagador del veí, els nostres polítics sovint haurien de prendre exemple dels petits actes ben fets que succeeixen al seu costat, prendre nota i com bé ha fet en Kilian Jornet, aplicar-ho al seu treball.

Si la política vol tornar a tenir ganxo els polítics ho hauran de suar. Persistència, coratge, humilitat i molta voluntat de millora seran fonamentals per a que els catalans tornin a creure en els seus representants.

Article publicat al Diari Avui el dissabte 31 d'octubre.
Article publicat a la web de Reagrupament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això si que és un esportista d'èlit! i no els futbolistes que cobren millonades per correr 90 minuts cada 3 dies. Els esports de muntanya són per excel·lència, els de la superació personal i comporten tenir un ego 0, doncs la premsa els ignora i economicament malviuen com poden. I Catalunya és un viver de persones com aquestes: Kilian, Coromines, Ramonet....
Francesc

Unknown ha dit...

He visto algun reportage en el Temps d'aventura donde ha salido este chaval y es impresionante lo que hacen. Pero del que soy fan es de Jose Antonio Hermida el pistolero de Puigcerdà. Ganador de unas cuantas pruebas de la Copa del Mundo de MTB, medallista olímpico y mundial y un showman tanto dentro como fuera de los circuitos. Lastima que siempre haya estado a la sombra de otro gran campeon como es Julien Absalon. Pero claro esta gente a pasado su juventud entrenando y haciendo deporte, muy lejos de los despachos de los ayuntamientos, donde los politicos estan mas preocupados de sus problemas que de los nuestros.