19 d’octubre del 2009

La sucursal esdevé més sucursal

Montserrat Nebrera, parlamentària del PP a Catalunya i única veu crítica dins el mateix partit ha deixat l’escó i ha abandonat la formació de Mariano Rajoy. Ho ha fet “per coherència” i “amb tristor” , volia canviar la manera de fer del partit però ha fracassat, el PP a Catalunya segueix funcionant com a “sucursal” del PP espanyol, així és i així serà.

Què pretenia la senyora Nebrera? Creia que en pocs anys de militància a les cavernes podria canviar alguna cosa, creia que en José María Aznar deixaria de mirar Catalunya des dels ulls de Franco? No senyor, Montserrat Nebrera hauria d’entendre que cap català amb dos dits de front hauria de seguir el joc al Partido Popular. Cap català que no vol ser tractat com a sucursal de sucursal hauria de donar el vot al PP.

Nebrera però ha estat encertada a l’hora de deixar l’escó del Parlament. Podria haver mantingut l’acta però per “regeneració” política ha renunciat. Encara no ha volgut pronunciar-se sobre el seu futur, ha assegurat que se’n va “sola” i que aposta per liderar una formació liberal-conservadora. Potser el seu lloc és al costat de la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada, si més no, la setmana passada va tantejar el terreny en un sopar amb el líder del partit ultra dretà.

La regeneració política al nostre país és necessària, tant necessària com inqüestionable. S’apropa el final del sucursalisme, la sobirania plena és el paradigma de la intel·ligència política catalana, i qui no ho vegi és que encara no ha evolucionat prou. Només podem estar oberts al món des de Catalunya, amb bons polítics i amb una societat plenament democràtica.

Article publicat al Diari Avui el divendres 23 d'octubre.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Als votants del PP a Catalunya; aquest partit no us estima! Que sou conservadors, moderats, catòlics... voteu a Unió. Que sou nacionalistes moderats, gent d’ordre i oberta... voteu a Convergència. Que sou ecologistes i d’esquerres... voteu a Iniciativa. Independentistes d’esquerres... Esquerra. Independentistes... Reagrupament, però heu d’entendre que a Catalunya votar al PP és com a França votar ERC.

Xarf ha dit...

En la meva opinió, el "problema" del PP a Catalunya prové directament del que pensen una gran part dels espanyols de Catalunya.

(En general, no tots.) Els espanyols volen que els de Catalunya siguem ESPANYOLS. Espanyols que viuen a Catalunya, però espanyols identificats amb el gentilici de Catalanes.

Mai no acceptaran que siguem CATALANS que viuen a una Catalunya que per circumstàncies històriques s’emmarca dintre l'Estat espanyol, i que per sort o per desgràcia ens converteix amb posseïdors del passaport espanyol i obligats a viure sota les lleis i domini del Govern espanyol i per tant, espanyols.

En resum, mentre no ens reconeguin com a catalans que viuen a Espanya i per tant espanyols, en comptes de espanyols (iguals que un castellà, andalús o asturià) que viuen en un territori que s’anomena Cataluña, no aconseguiran que aquells que ens sentim catalans, ens sentim orgullosos de ser espanyols.

Així doncs, el PPC no és un partit de catalans que són de dretes. Sinó que com molt correctament expressa en Lluís, són una sucursal espanyola del PP. Contemplen Catalunya com un simple tros de territori espanyol guanyat històricament a un poble ple de "malalts". I aquí ve el que els fa ballar el cap constantment i per això no saben con tractar-nos. Uns "malalts" que no se senten orgullosos de pertànyer a un poble poderós i imperialista com el espanyol en el que hi va haver un dia en que “no se ponía el sol” i que encara manté colònies (allende de los mares) tant importants com Perejil, Ceuta o Melilla... En canvi segueixen sentint-se orgullosos d’un passat i una història que els ha fet un poble perdedor, conquerit, minvat i traït per el seus veïns. I que a més a més, parlen diferent que ells només per a tocar-los el que no sona.

Lamento no saber escriure amb major claredat i haverme allargat com sempre, però espero que s'entengui l’idea ;)

Salut i feina!

Anònim ha dit...

Són tant patètics que no poden ni acceptar que Espanya és plurinacional!