11 de novembre del 2009

Queixar-se a BCN

Des de la capital sovint veiem com pugen treballadors del sud del país a queixar-se perquè els hi tanquen fàbriques. Avui mateix uns 200 treballadors de l’empresa Lear de Roquetes han visitat Barcelona i no per fer turisme, sinó per demanar més suport al govern, sí, el mateix suport que fa unes setmanes demanaven els pagesos de Tarragona.

Quan venen del sud podem pensar que venen de lluny i més si venen a queixar-se. Alguns pensaran que allò no va amb ells, passaran pel costat, potser ho veuran a les notícies, ho sentiran a la ràdio, però si tenen feina tot anirà bé, la vida seguirà.

Gran error el de no veure Barcelona com el punt neuràlgic del país on ja està bé que qui s’hagi de queixar ho faci a la capital. Per a normalitzar el nostre país cal que hi hagi consciència nacional, que es vegi Barcelona com a centre de gestió i la perifèria com la germana que és. Una Catalunya forta és una Catalunya unida, sigui de dretes, d’esquerres, d’independentistes o no.

No podem caure en l’error d’oblidar o deixar de banda les rodalies o les terres més allunyades de Barcelona. A Roquetes hi tenim germans, catalans que han de treballar, patriotes que parlen català i enriqueixen la llengua amb el seu dialecte. No podem permetre més divisions ni pedres a la pròpia teulada.