6 de novembre del 2009

Els temps estan canviant

L’escenari sembla el mateix però els actors venen i van. Són temps de denúncies on les males actuacions surten a la llum i els corruptes paguen pels seus mals. Són temps de canvis i la política al nostre país o bé morirà o bé renaixerà.

El primer secretari del PSC, i en aquests moments president de la Generalitat, José Montilla, s’adreçava per mail a tots els militants socialistes explicant que aplicaran “tolerància zero contra la corrupció”. Montilla s’ha adonat que la primera poma podrida és socialista i que si no ho talla d’arrel, la irrealitat vermella que viuen s’acabarà per sempre.

D’altra banda, el president del Parlament Ernest Benach, reconeixia que si les formacions polítiques del Parlament “no són capaces de reaccionar, la societat els escombrarà”. Ha plantejat mesures per “passar a l’acció” i potenciar la confiança dels ciutadans que ha descrit com a “cansats i decebuts”.

Aquestes dues reaccions són encertades i la premsa les haurà d’anar seguint de prop si no volem que caiguin en l’oblit. Durant aquest any abans de les eleccions la premsa catalana haurà d’estar molt alerta i no deixar-ne passar ni una.

Si tots posem de la nostra part la política podrà sobreviure durant aquest últim any de tripartit i a les properes eleccions podrà iniciar-se la renaixença política que tants anys hem esperat, l’escletxa de llum que ens permetre treballar per a que Catalunya s’obri al món. Els temps estan canviant, està clar, però depèn de nosaltres escollir el clima on volem viure.