12 de novembre del 2009

TV3 al País Valencià i el CAT a Barcelona

És trist que sigui la nostra pròpia policia qui ens multi per portar el CAT a les matrícules dels cotxes. És més trist però, que el govern del País Valencià atempti contra TV3 i faci tancar l’últim repetidor català.

El govern del peix bullit d’en Francisco Camps fa anys que treballa des del PP per dividir als catalans. Símbol d’aquesta afirmació és la tossuda picabaralla que ha mantingut amb Acció Cultural del País Valencià per anar tancant tots els repetidors de TV3 a la zona.

Per evitar el tancament del repetidor de Perenxisa, que dóna cobertura a 1,3 milions de persones, l’ACPV està recollint signatures -en menys d’un mes ja n’ha recollit 170 mil- i intentarà evitar el tancament mitjançant la ILP de Televisions Sense Fronteres. A banda d’aquesta encertada iniciativa, som tots, no només els catalanoparlants, qui hem de dir la nostra i saber destronar als hereus de Franco.

Diuen que el nacionalisme català “ens tanca” en un moment en que el món ha d’estar obert.... aquestes mateixes persones que gosen afirmar tal tonteria sense posar-se el dit al nas, són les que amb tics dictatorials barren les llibertats del seu propi poble.

I mentre al sud de Catalunya busquen solucions per a que la incultura no ensordeixi el català, en temps de penúries econòmiques, la Guàrdia Urbana de Barcelona busca com recaptar més diners a base de sagnar als seus ciutadans. La policia de Barcelona ha començat a multar els cotxes que porten l’adhesiu CAT a les matrícules, la sanció puja a 90 euros i al·leguen que s’ha falsificat un document oficial.

Està clar que la majoria de policies seguiran fent “vista gorda” com fins ara, però com que a totes les classes hi ha d’haver algun tonto, i aquest sovint es fa urbà, és possible que d’ara en endavant vagin sortint més casos d’urbans poca-feina amb ganes de jugar a ser intolerant.

Als Països Catalans es parla català, el seus ciutadans es mereixen tenir una televisió gratuïta en català i plegats obrir-se al món. És una tasca complicada però depèn de tots nosaltres que se’ns respecti, ningú no podrà decidir què som ni què hem de sentir i un primer acte de valentia és el CAT a la matrícula!

9 comentaris:

Xarf ha dit...

Aquí veiem els canals de Balears i València... Ells no veuen els de Catalunya? Caram, caram...

Xexi ha dit...

Qui problema tens amb deixar que els valencians decideixin per sí mateixos? Si no volen TV3 estàn en el seu dret de no veure-la, i fins i tot de prohibir-ne la emissió, i des de Catalunya no n'hem de fer res!
Em fa molta gràcia això de pensar que des de Catalunya podem imposar un criteri a una altre comunitat autònoma... quina mentalitat tant imperialista!

Lluís FR ha dit...

Sembla mentida que com a català que ets no vegis que l'únic que pretén el govern valencià és dividir-nos. Conscients que la llengua ens uneix i que TV3 és el pont que vertebra aquesta unió, volen dinamitar-ho i dividir el Països Catalans.

Xexi ha dit...

Quins països catalans? Perquè vols decidir tu pels valencians i balears? No els incloguis a les teves aspiracions nacionalistes. Com he dit abans, deixa'ls decidir, que són grandets i capaços de parlar per sí sols.
T'has parat a pensar que potser els valencians en general no volen saber res dels països catalans? Sé que serà dur d'admetre, però és una possibilitat que existeix... no tothom vol ser "catalunya"

Anònim ha dit...

És un tema de llibertat d'elecció. Tothom hauria de tenir accès a tots els canals de TV públics i que decidís amb llibertat veure el que vulgui. I a valència ens estan negant aquesta possibilitat. No volem que s'obligui veure TV3 a ningú, sinó que demanem poder tenir la possibilitat de veure TV3. I qui no vulgui mirar-la, que miri un altre canal. És un tema de llibertat d'elecció!
Xesco

Xexi ha dit...

xesco, això és exactament el que jo vull dir. Que us deixin decidir si voleu veure TV3 o no.

Anònim ha dit...

I per decidir cal tenir l'opció. I el govern del PP ens vol negar això, l'opció de veure TV3.
Xesco

Xexi ha dit...

Això és totalment criticable. Jo crec que heu de tenir l'opció, però també crec que teniu un govern que han triat la majoria dels valencians. I ja sabem quin tipus de govern és.
El que jo crec és, que si voleu tenir el dret a decidir sou els valencians els que us heu de movilitzar, i no pas els catalans. En aquest blog es critica molt "l'imperialisme espanyol", però s'adopta la mateixa actitud envers València o Balears. Per algun motiu aquí hi ha gent que es pensa que des de Catalunya tenen capacitat i coneixement per pensar pels demés, i això no és així.
Voleu veure TV3, doncs em sembla molt be, però movilitzeu-vos vosaltres, sense deixar que els catalans s'hi fiquin.

Anònim ha dit...

Els avlencians són els que ens mobilitzem! La ILP està organitzada per ACPV. Evidentment hi ha catalans que hi donen suport, però tota la mobilització neix del País valencià. No et pensis que els únics que es mouen son els catalans. Hi ha decenes d'ajuntaments i personalitats valencianes que donen suport a la ILP.
Xesco