19 de gener del 2010

Vic, instrument instrumentalitzat

Des que l’ajuntament de Vic va proposar restringir el padró municipal de la ciutat que se n’han sentit de tots colors. Fa unes setmanes l’alcalde Josep Maria Vila d’Abadal va presentar un nou sistema d’empadronament on simplement s’oposava a empadronar els immigrants il·legals.

Això que ho pot entendre qualsevol persona, sense simpatitzar amb partits marginals com el PP, Ciutadans o PxC, ha generat el gran debat dels últims dies. L’ajuntament de Vic s’ha vist criminalitzat pel fet de dir allò políticament incorrecte, que a algú li fa mal a les orelles però que la gran majoria entén.

Fins fa uns dies el govern de Vic, integrat per CiU, ERC i PSC recolzava el nou sistema i el veia necessari per millorar la convivència a la ciutat. Avui però, la proposta està arxivada i el PSC, sucursal del PSOE, pressiona els seus regidors perquè no recolzin el nou sistema d’empadronament.

Vic ha estat instrumentalitzat. PxC i PP s’han fet seves les reivindicacions de l’ajuntament, l’Estat espanyol s’ha mostrat hipòcrita oposant-se al sistema després d’aprovar lleis que promovien l’expulsió dels immigrants en situació irregular, el PSC ha dubtat fins que des d’Espanya li han dit què tenia que dir, i només CiU i ERC han actuat en conseqüència recolzant la proposta de l’ajuntament.

En qüestió de temps el debat de Vic s’estendrà per tot el país i posats a instrumentalitzar-lo, fem-ho de bona fe i de forma constructiva. Gràcies a Vic ha quedat clar que CiU i ERC poden governar junts posant la ciutadania al davant de tot. De moment, a nivell nacional potser només necessiten un pont d’unió, un vincle, un instrument de llibertat que es diu Reagrupament.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui el teu comentari està molt acertat.

Unknown ha dit...

Molt encertat. Estem (i dic estem perque tinc la sort de poder parlar amb molta gent)fins al cap d'amunt de correccions polítiques. El que s'ha atrevit a demanar l'ajuntament de Vic no és res més que allò que desitgem molts i és que s'acabi d'una vegada la immigració il·legal. Vic a donat el primer pas i espero que això ens porti a poder debatre sobre la immigració sense xenofòbia però també sense falsa culpabilitat

Anònim ha dit...

La culpa no és dels immmigrants il·legals sinó de l'empresari que contracta a un il·legal! De nou ens es més fàcil prendre mesures repressives contra els més febles enlloc d'actuar contra qui realment l'utilitza i incompleix la llei. I si és vol discutir s'ha de discutir la llei d'immigració que és de competència estatal (no està transferida) no l'empadronament. O es que a sobre tindreu estomac per deixar-los sense sanitat i educació, que per cert és l'única manera d'integrar-los i no fer crèixer els guettos!
Xesco

Tom ha dit...

Exacte, estem parlant d'oferir sanitat i educació a éssers humans. Sort que el sistema encara funciona, i tot ha quedat en un no res. Si les propostes de CiU són aquestes...

Ferran ha dit...

Està clar que no hi ha espai per a tothom i que els recursos són limitats. La vaca no dona per a més Srs.! I qui no ho accepti, viu molt enganyat... (o deu viure de la sopa boba). No hi haurà pas algú que treballi de franc? Jo no. Està clar que el sistema actual no funciona. Si pel PSOE (govern espanyol) no ha estat una prioritat (en té alguna tret de mal governar?), ja va bé que Vic s'hagi posat les piles! Des d'Osona donant exemple. No pot ser que els impostos dels contribuents es vagin despilfarrant.

Anònim ha dit...

Tú si que eres marginal

Anònim ha dit...

Postdata:

Además de marginal eres un periolisto mentiroso como tantos otros.
Escribes que "PxC i PP s’han fet seves les reivindicacions de l’ajuntament.", cuando PxC ya hizo esta propuesta en 2003 (hace nada menos que 6 años).
Los oportunistas habéis sido los separatas y los sociatas.

Anònim ha dit...

Ferran, si els recursos son limitats i no hi ha espai per a tothom quan parlem de persones, perque en economia si que podem creixer de forma ilimitada? La vaca no dona per a més.... doncs plantegem-nos nos escenaris per a tots els àmbits. Culpar als immigrants de la situació actual és demagògic i demostra una falta de cultura i idees brutal!

Ferran ha dit...

Al amic anònim,

Tot estat de benestar progressiu com l'espanyol genera una redistribució de les rendes en benefici dels pobres: una vegada comptats els impostos, els rics acaben pagant més del que reben i els pobres rebent més del que paguen. No cal ser gaire perspicaç per veure que els immigrants que Espanya atrau avui dia són poc qualificats i de baix nivell salarial. És evident, doncs, que tendiran a rebre més del que aporten a l'Estat. És a dir, un cop descomptat el cost d'utilització dels serveis públics, no solament no quedarà res per finançar les pensions públiques sinó que s´haurà contribuït a la deterioració de l'estat del benestar. És això el que volem per als nostres? No siguem cínics.

En el meu escrit del dia 21 no carrego contra els immigrants però sí contra la situació barruera actual, en que ni s'analitzen seriosament les conseqüències de la immigració ni s'apliquen les lleis existents! Solucions... De moment no votar a partits covards com el PSOE.

Anònim ha dit...

El que dius no te cap ni peus. Si expulsem als immigrants, seguirant havent espanyols rics que pagaran molt i espanyols pobres que també rebran més del que paguen. Que hem de fer? Expulsar a tots els pobres? I això de que reben més... reben més si ho necessiten, i possiblement, quan ho necessitin , rebran més del que paguen, doncs son pobres i això no ho han escollit ells. La teva visó del Estat del beneestar es redueix a que cadascú pagui el que necessita... i això o és Estat del Bebestar, sinó campi qui pugui. És insolidari i egoista de totes totes.

Ferran ha dit...

Amic anònim,

Crec que el debat no va per on dius... El debat s'hauria de centrar en poder estimar quanta gent pot absorbir un país per poder garantir simultàniament els drets dels autòctons i les oportunitats dels immigrants. Hauríem de pensar seriosament a com garantir que els nous ciutadans s'integrin prou com per a què, o bé ells o bé els seus fills, puguin pujar l'escala social. I una vegada decidit quants nous ciutadans podem acollir amb solvència i garanties, aquest seria el nombre que s'hauria d'acceptar, legalment i de manera ordenada. Per tant, com ja vaig dir en el seu dia, no hi ha lloc per a tothom!

És clar, però, que els nostres dirigents fan un càlcul ben diferent... Es deuen preguntar, a qui votaran al seu dia tots aquests ciutadans potencials? I la resposta és,al PSOE!! Conseqüència: el govern... no fa res!!

Està molt bé voler salvar al món, i voler donar entrada a tothom, però les coses no funcionen així. No siguem ignorants...