13 de gener del 2010

Volant des de Catalunya

El ministre de Foment espanyol, José Blanco, ha declarat que el consell d’administració de les societats que es crearan per gestionar els aeroports d’alt volum de tràfic, com és el del Prat, comptaran amb una representació estatal majoritària. Blanco ha dit també que les comunitats autònomes, les cambres de comerç i els ajuntaments també tindran representació però en cap cas serà majoritària.

Amb les declaracions del ministre espanyolista s’evidencia la negació a la descentralització, quelcom evident i d’esperar quan formes part d’un estat que no és el teu. Els representants catalans al Congrés però, han rebutjat el model de gestió aeroportuària i l’han titllat de; “manifestament insuficient i clarament inacceptable” per part de CiU, “model radial, centralista, ruïnós, unipolar i més imperial que funcional” pels republicans, i segons ICV; model que condemna el Prat a un paper “marginal”.

Podríem seguir redactant una llarga llista de crítiques i adjectius pejoratius al model de gestió dels aeroports però no hi guanyaríem res. El que sí que ha de quedar clar és que si volem gestionar el nostre aeroport només cal ser un Estat i això és tant fàcil com votar per la independència i arribar a ser majoria al Parlament.

Algun dia podrem volar a ciutats internacionals sense passar per Madrid ni fer escales a altres aeroports, estarem oberts al món i mentre volem podrem escoltar música, llegir o veure pel·lícules en català. Cal aplaudir el fet que el Govern hagi aprovat el projecte de Llei del Cinema de Catalunya on s’equipararà el català amb el castellà a les sales de tot el país. Ja no caldrà fer volar la imaginació per veure a les estrelles de Hollywood parlant en català.

Article publicat a la web de Reagrupament.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot canviarà quan Reagrupament impacti al Parlament Català. Ja no val mirar enrera,és hora d'anar lluny,l'hora de la llibertat!Per democràcia i independència reagrupeu'vos catalans.

Anònim ha dit...

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/01/el_parlament_rebutja_el_model_centralitzat_d_aeroports_de_blanco_i_el_pp_defensa_el_ministre_86029.php

Anònim ha dit...

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/01/el_parlament_rebutja_el_model_centralitzat_d_aeroports_de_blanco_i_el_pp_defensa_el_ministre_86029.php