10 de febrer del 2010

Catalunya sota zero

No és la valoració dels polítics del país ni el balanç econòmic de cap empresa en qüestió. Durant aquests pròxims dies, de dijous a dissabte, patirem una considerable baixada de les temperatures arribant a àmplies xifres sota zero.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, una onada de fred procedent d’Europa provocarà que els Pirineus assoleixin els deu graus negatius mentre que el litoral arribi a menys un grau. El fred gelarà les nostres vides per uns dies mentre es converteix en el protagonista de moltes converses.

Al mal temps, a més de l’aire gèlid d’aquests dies s’hi ha de sumar la previsió de ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora i possibles nevades de deu centímetres de gruix per damunt dels 600 metres. El temps, gran protagonista de les nostres vides veurà com lluitem per evitar-lo, com intentem ignorar-lo o refugiar-nos d’ell.

Veurà el temps com Catalunya serà gel i les paraules dels nostres polítics no escalfen el Parlament, veurà com el Tripartit criminalitza al conseller d’educació, Ernest Maragall, després que aquest declarés que Catalunya està “fatigada” de tripartit i d’augurar que ja no sumaran, el temps tot ho veurà mentre aniran venint i el dia de les eleccions molts ja no recordaran.

Res no canvia a can socialista, les veus crítiques les callen a pals mentre els líders del cinturó roig, -que en prou feines parlen el nostre idioma-, escalen posicions i es lucren d’amagat. Encara no entenc com hi ha catalans que voten al PSC, sembla que per a ells el temps s’ha congelat, però han de saber que el partit socialista català ja no existeix.

Article publicat a la web de Reagrupament.