25 d’abril del 2010

Èxit o fracàs?

Valorar les consultes independentistes d’una manera objectiva és una tasca molt complexa. Depenent de què calculis i des d’on ho miri es poden treure conclusions ben diverses o insultantment oposades.

Avui 25 d’abril de 2010 s’han tornat ha celebrar consultes independentistes on el sí a la independència ha guanyat amb el 92,16% dels vots i la participació ha fregat el 20%, un pèl per sota que a les passades convocatòries. La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència ha valorat molt positivament el resultat obtingut tenint en compte que s’ha celebrat en més de 200 poblacions, en capitals de demarcació com Girona i Lleida, i a 33 poblacions on hi viuen més de 10.000 habitants. La Coordinadora a més, ha assegurat sentir-se preparada per a celebrar la consulta d’aquí a un any a la capital catalana.

Per altra banda, suposo que els contraris a les consultes no trigaran en fixar-se en els resultats, concretament en l’índex de participació que no ha pogut superar les anteriors consultes. Com han fet en altres ocasions; trauran les seves conclusions, faran les seves declaracions i marxaran sense haver entès res de res.

Les consultes que estem celebrant a diferents ciutats del nostre país són un simple acte de democràcia que hauria de recolzar tot amant de la llibertat. Aquestes consultes són només el preludi i l’evidència del nostre mal estar a l’Estat espanyol, l’exercici que un dia esdevindrà examen i que preparat amb temps, amb més pràctiques, xerrades, comprensió i il•lusió finalitzarà amb més que un aprovat.

2 comentaris:

Oriol ha dit...

Lluís, les participacions elevades a qualsevol tipus de comici es consegueixen *només* quan la gent està preocupada o vol canviar alguna cosa...

Lluís ha dit...

Sí Oriol, pero a Catalunya ja hi ha mig milió de persones que voten "sí" a la independència ;-)