10 de maig del 2010

NiNi: Ni PP ni PSOE

En temps de patacades és habitual veure clatellades i puntades de peu, cops de colze, etzibades i alguna que altra empenta. Hi ha dos participants nefastos i com a tota competició sembla que un haurà de perdre i l’altre assaborir la victòria.

Per una banda hi ha un Partido Popular emmerdat fins el coll i dirigit per un capità sense timó. Un PP ofegat en la seva pròpia trama corrupta que de forma incomprensible segueix regnant a les enquestes d’intenció de vot. De ben a prop però el segueix un fatigat participant, són els socialistes de Zapatero que després de demostrar ser més civilitzats i dialogants que el PP, també han demostrat que de creativitat i de números no en saben gaire.

A l’últim baròmetre del CIS s’indica que el PSOE està retallant l’avantatge del PP en intenció de vot. Mentre el PP té un 39,5% els de Zapatero han retallat l’avantatge en 1,5 punts i han passat del 36,2% del mes de gener al 38% el passat mes d’abril.

Al que avui diem cursa electoral s’hauria d’anomenar batalla electoral. On s’han vist curses de dos atletes, coixos i amb tant poc talent? Més encertada seria la comparativa amb un ring de boxa on s’enfronten dos sacs de patates, però ben mirat, injust seria per aquest esport i per als boxejadors comparar-los amb tant patètic espectacle.

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha obert la porta a una possible moció de censura contra el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Ha dit que “així no es pot continuar ni un minut més”, una declaració que fa pensar molt i alhora fa evident el significat de la contundent afirmació.

Així no es pot continuar ni un minut més, Mariano Rajoy té raó. Ni un minut més, no, ni amb les seves regles de joc, ni al terreny que ells volen, ni amb els jugadors que convoquen. No, ni amb els seus àrbitres, ni amb els seus jutges, ni amb la seva força opressora. Cal demostrar que a la política, com a l’esport no tothom pot pujar a primera divisió. Ni PP ni PSOE, no, cap dels dos té la marca mínima per a competir, no, cap dels dos haurien de ser alternativa de res.

Article publicat el 12 de maig al diari Avui.
Article publicat a la web de Reagrupament.