18 de maig del 2010

Catalunya Ràdio al País Valencià, un dret fonamental

Tenia raó el savi que va dir que la premsa ens faria lliures, també el que va pensar que sense premsa podria fer esclaus irracionals. Estar informat és un dret del ciutadà que garanteix la seva independència i ajuda a construir un esperit crític, fonamental, per no ser objecte dels pitjors pensaments polítics.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) entén aquest concepte i és per això que ha decidit continuar emetent “momentàniament” el senyal de Catalunya Ràdio al territori valencià. La setmana passada el govern de Francisco Camps els hi va enviar un requeriment demanant que tanquessin els repetidors que emeten senyal al País Valencià, el mateix va fer amb els repetidors de TV3 i algun dia potser farà el mateix amb els llibres editats en català... de què te por el PP valencià?

Aquest dijous finalitzarà el termini donat en el requeriment del govern de Camps per tancar les emissions de Catalunya Ràdio i serem testimonis d’un esdeveniment molt important; el triomf de la raó o el de la barbàrie.

La conselleria de Justícia valenciana va explicar que els expedients sancionadors per cada repetidor il•legal poden ser de 200.000 euros i que ja n’han tramitat més de 80, entre ells els de ACPV. Per altra banda, el coordinador de ACPV, Toni Gisbert, creu que s’han de diferenciar les ràdios que “són d’interès públic i les que no ho són”, així com “les que tenen una oferta en la nostra llengua i les que no i les que tenen interès per tal de mantenir la pluralitat informativa”.

Tot i els possibles acords de reciprocitat entre Ràdio Nou i Catalunya Ràdio, tot apunta que Camps farà tancar els repetidors i amb ells delatarà els seus mal pensaments. El president valencià vol un territori unicolor, amb una veu espanyola que renegui de les seves arrels.