19 de setembre del 2010

Esforç; Mas president, ETA dissolta

Esforçar-se és quan algú desplega la seva força física o moral a vèncer una resistència o a aconseguir quelcom vencent dificultats. Gairebé tot projecte interessant ha de superar entrebancs, esquivar obstacles i seguir treballant cap a la meta desitjada.

El líder de CiU, Artur Mas, ha demanat un últim “esforç” per guanyar les properes eleccions per majoria. Com en una dura cursa de fons, Artur Mas ha sol·licitat un “esprint final” i “no fallar” el dia dels comicis. “Estem en bona posició però si després, a l’esprint final, fem figa, totes les voltes que hem fet no serviran per a res”, ha alertat Artur Mas en un míting a Martorell.

Per als convergents el circuït de la cursa està traçat, no queden tants quilòmetres i tot un país els espera a meta. Només cal no defallir i ser conscients que si guanya per majoria no ha de perdre el nord i ha de potenciar l’escolta als demés. Nous equips volen competir i hauran de poder influir al guanyador.


D’altra banda però alguns circuïts poden canviar de forma o recorregut. Projectes o lluites, justificades o no, poden fer girs radicals impulsats per una demanda imperiosa més forta que qualsevol raonament formal. El crit d’un poble vol replantejaments per resoldre els seus conflictes mitjançant una solució democràtica.

ETA ha fet públic un altre document on es compromet amb la comunitat internacional a analitzar els passos a fer amb la Declaració de Brussel·les, document signat per diversos excaps d’estat i de govern i premis Nobel de la pau, on es demana a ETA un alto el foc permanent amb verificació internacional.

El document de la Declaració de Brussel·les també sol·licita al govern espanyol una resposta adequada per posar fi al conflicte basc. L’organització armada ha deixat clar que els moviments són unilaterals i incondicionals, és el primer pas per iniciar el diàleg i les negociacions. El que queda de camí, de circuït, serà el govern d’Espanya qui el marcarà.

Article publicat a directe!cat

1 comentari:

Jaume ha dit...

jajjajaja, escribes hasta con resaca, la gente está hasta las anrices del montilla, y ganará aunque solo sea por aburrimiento, igual que rajoy, ganará por q solo iran a votar los peperos