2 de setembre del 2010

El ritme de la vida

S’han acabat les vacances i mica en mica els carrers retornen a la normalitat. Els temps de descans, de reflexió i de càmera lenta ja han passat. Els cotxes tornen a circular per les carreteres, les voreres s’omplen de cares impersonals i molts canells tornen a lluir rellotges. Al setembre per a molts tornen les obligacions, el ritme real de la vida.

Pot semblar que tornar de vacances sigui una dura penitència, un mal inesquivable que a tots pertoca i a ningú perdona. La que molta gent anomena “deprepostvacances” és simplement la tornada a la realitat, a l’ordre personal que cadascú s’ha creat a mida.

Molts esperaran a cap d’any per avaluar l’any i plantejar nous projectes, i agafar aire per fer amb embranzida camí a nous destins, i seguir mirant endavant, i retrocedir la mirada i buscar errors passats, i sí, pensar en ser millor persona també. Tot això està bé però no fa falta esperar fins al gener per replantejar-se noves lluites i maneres de procedir.

Ara més que mai és moment de plantejar-se un bon inici de curs laboral, acadèmic o personal. Qui tingui “deprepostvacances” ha d’estar content de poder reviure la seva realitat, la de treballar i aixecar el seu país. Avui, quan a Catalunya hi ha més de 555 mil aturat és en definitiva, el moment de seguir reflexionant i córrer cap a la victòria, ja sigui personal o col·lectiva.

Article publicat al Diari de Sant Cugat, el dia 10 de setembre.
Article publicat al Tot Sant Cugat, el divendres 17 de setembre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Senyora Gisela Sardín a la foto?
;-D